Στα Σεπόλια μεταφέρθηκε η άγρια καταστολή από το κέντρο της Αθήνας, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Τρίτης, αφού διαλύθηκε η συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, με την αστυνομία να προχωρά σε νέα βίαιη επίθεση εναντίον πολιτών, οι οποίοι επέστρεφαν από τον Σταθμό Λαρίσης.

Ads

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν αρχικά σε χρήση χημικών και κρότου λάμψης, με τον κόσμο να τρέχει στους γύρω δρόμους. Στη συνέχεια άνδρες της ΔΙΑΣ ξυλοκόπησαν πολίτες και προχώρησαν σε άγνωστο αριθμό προσαγωγών.

Ένας από τους προσαχθέντες, ο φοιτητής (Ο.Κ.) ξυλοκοπήθηκε και συνελήφθη έξω από το σπίτι του, ενώ οι αστυνομικοί χτύπησαν και άλλα μέλη της οικογένειάς του, τη μητέρα και την αδελφή του που έσπευσαν για βοήθεια. Ο καρδιοπαθής πατέρας του νεαρού (Δ.Κ.) υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της έντασης ενώ διαμαρτυρόταν για τη σύλληψη του γιου του. Μεταφέρθηκε λιπόθυμος στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτεαι φρουρούμενος, ενώ και η αδελφή του νεαρού (Λ.Κ) συνελήφθη.

Σύμφωνα με την αστυνομία και ο πατέρας και η κόρη συνελήφθησαν επειδή αντέδρασαν μαζί με άλλους πολίτες της περιοχής, που έσπευσαν στο αστυνομικό τμήμα για να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήψεις και την αστυνομική αυθαιρεσία. Ένταση σημειώθηκε και στη γειτονιά με πολλούς κατοίκους να κατεβαίνουν στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν και να αποδοκιμάσουν τους αστυνομικούς, οι οποίοι συνέχιζαν τους τραμπουκισμούς. 

Ads

Η αδελφή του νεαρού ξυλοκοπήθηκε επίσης άγρια από τους αστυνομικούς με τις καταγγελίες να αναφέρουν πως την τράβηξαν από τα μαλλιά και την οδήγησαν σέρνοντάς την στο τμήμα, όπου τη χτύπησαν και στο κεφάλι. Η Λ.Κ. κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης, ενώ ο Ο.Κ. βρίσκεται στη ΓΑΔΑ.

Χτυπήματα δέχτηκε και η μητέρα η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό. Ακόμη συνελήφθησαν ένας φίλος της οικογένειας, που επίσης είχε πάει να διαμαρτυρηθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα, αλλά και ένας φίλος του φοιτητή, ο οποίος μάλιστα τραβούσε και τα βίντεο που έφεραν στο φως την αστυνομική βία. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται όλοι, είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.