Κλίμα έντασης παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς ομάδα νεαρών αντιτίθενται στην άποψη της δημοτικής Αρχής γύρω από το ζήτημα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, με τελευταίο γεγονός το σημερινό επεισόδιο σε βάρος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Πάνου, ο οποίος, εξερχόμενος του δημαρχιακού μεγάρου, κυνηγήθηκε από περίπου 10 άτομα.

Ads

Το γεγονός έρχεται ως συνέπεια του «κλίματος βίας και τρομοκρατίας που έχει επικρατήσει στο κέντρο της πόλης μας, υπό την ανοχή της Πολιτείας, την κάλυψη της ΠΑΕ ΑΕΚ και τη συγκάλυψη αρκετών μέσων ενημέρωσης», σημειώνουν δημοτικοί σύμβουλοι.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 25/2 ομάδα ατόμων έγραψε με σπρέι, συνθήματα υπέρ της ΑΕΚ και της κατασκευής γηπέδου, τον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «Στρούγκα» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε ανακοίνωση του δήμου, αναφέρεται πως η επίθεση στον Γ.Πάνου «πραγματοποιήθηκε από “φερόμενους ως οπαδούς της ΑΕΚ” και ότι το κέντρο της πόλης πολιορκείται από ομάδα ατόμων που βανδαλίζουν δημοτικά κτίρια και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, καλούν σε συγκεντρώσεις έξω από το δημαρχείο και απειλούν όποιον περαστικό μπορεί θεωρητικά να έχει διαφορετική άποψη από αυτούς γύρω από το θέμα του γηπέδου. Σε μία πρωτοφανή επίδειξη ισχύος, επιχειρείται πειθαναγκασμός των “αντιφρονούντων”, ενώ και η έκφραση διαφορετικής γνώμης θεωρείται πρόκληση».

Ads

Δεδομένης της κατάστασης, το σημερινό δημοτικό συμβούλιο αναβλήθηκε «μέχρι να διασφαλιστούν συνθήκες ομαλότητας στην πόλη», ενώ απευθύνεται έκκληση προς τα θεσμικά όργανα της πολιτείας και τη δικαιοσύνη, «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διασφαλίσουν, όχι μόνο την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και των συλλογικών οργάνων του Δήμου, αλλά και την ίδια την ασφάλεια αιρετών και των πολιτών».

Η επίθεση εναντίον δημοτικού συμβούλου έρχεται ως συνέπεια του «κλίματος βίας και τρομοκρατίας που έχει επικρατήσει στο κέντρο της πόλης μας, υπό την ανοχή της Πολιτείας, την κάλυψη της ΠΑΕ ΑΕΚ και τη συγκάλυψη αρκετών μέσων ενημέρωσης», σημειώνουν δημοτικοί σύμβουλοι

ΣΥΡΙΖΑ Νέας Φιλαδέλφειας: Η δια της βίας επιβολή των όποιων απόψεων δεν έχουν καμιά σχέση με τη δημοκρατία και το νομικό μας πολιτισμό

«Το κλίμα τρομοκρατίας και πειθαναγκασμού που προσπαθούν να επιβάλλουν στην πόλη μας κάποιοι που θέλουν να ονομάζονται οπαδοί της ΑΕΚ, καταδικάζουν έντονα η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες του Δήμου μας» αναφέρει με ανακοίνωσή του την Τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ Νέας Φιλαδέλφειας.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση κάνουν λόγο για «εγκληματικές ενέργειες που ντροπιάζουν τις δημοκρατικές μας παραδόσεις» ενώ σημειώνουν πως «καλείται η πολιτεία και κάθε θεσμικό της όργανο, να προστατέψουν τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, πριν να είναι αργά».

«Η στοχοποίηση ανθρώπων, η αυτοδικία και η δια της βίας επιβολή των όποιων απόψεων και θέσεων με «φάπες» και μουτζούρες στους τοίχους του δημαρχείου, αποτελούν έκνομες ενέργειες, που δεν έχουν καμιά σχέση με τη δημοκρατία και το νομικό μας πολιτισμό και πρέπει να αντιμετωπιστούν από την Πολιτεία άμεσα και οριστικά» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΦ.

Τέλος καλούν το αρμόδιο υπουργείο και την Περιφέρεια τέλος «να προχωρήσουν τάχιστα στην οριστικοποίηση των διαδικασιών που σχετίζονται με την κατασκευή του γηπέδου σε άμεση συνεννόηση και αγαστή συνεργασία με το Δήμο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ