Έξι προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν κατά τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων στην Αμυγδαλέζα, οι οποίοι αντιτίθενται στην πιθανή επικείμενη δημιουργία κέντρου κράτησης μεταναστών στην περιοχή τους.

Ads

 
Περίπου 300 άτομα είχαν συγκεντρωθεί από τις 21:00 το βράδυ στην περιοχή, όπου είχε αναπτυχθεί και αστυνομική δύναμη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι είχαν αποκλείσει τη λεωφόρο Θρακομακεδόνων και οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους απωθήσουν.
 
Σημειώθηκε ένταση ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και τους αστυνομικούς που κατέληξε στην προσαγωγή έξι ατόμων. Η αστυνομία προχώρησε και σε χρήση δακρυγόνων.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο δήμαρχος Αχαρνών, Σωτήρης Ντούρος, τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή των κατοίκων «δεν έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου, ούτε με τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου».
 
Εν τω μεταξύ, η τροπολογία για τη δημιουργία κέντρων κράτησης μεταναστών υπερψηφίστηκε στη Βουλή, με τις ψήφους βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Καταψήφισαν οι βουλευτές ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΣΥ αλλά και ο Ντίνος Βρεττός (ΠΑΣΟΚ) και Θανάσης Μπούρας (ΝΔ). Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 146 βουλευτές.
 
«Ψήφισε μόλις το 1/3 της Βουλής» επισήμανε ο κ.Ντούρος, ο οποίος μίλησε για παράνομη ενέργεια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που σχεδιάζει να δημιουργήσει «μία φυλακή σε πανεπιστημιακό χώρο, ο οποίος ανήκει στον Δήμο Αχαρνών».