Ένταση μεταξύ του Πάνου Σκουρλέτη και του Παναγιώτη Κουρουμπλή σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο έντονος διάλογος μεταξύ των δύο βουλευτών δημοσιοποιήθηκε σε λίγη ώρα σε site, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση Τσίπρα.  Είναι απαράδεκτο  να διαρρέουν τα πάντα σε λίγα λεπτά, σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ads

Κριτική, κυρίως από πασοκογενείς, δέχθηκε και ο Νίκος Φίλης για την διαφοροποίηση του στην ψηφοφορία για το Ελληνικό(λεπτομέρειες στη συνέχεια). Κριτικές παρατηρήσεις ακούστηκαν επίσης για την, χωρίς την απαραίτητη τεκμηρίωση, αναφορά σε εμπλοκή της Siemens στην υπόθεση των rapid test στο σπίτι. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υποστήριξε πως «κάποιοι εδώ μέσα δεν θέλουν να κυβερνήσει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «τον θέλουν καθηλωμένο στο 20% για να προκαλέσουν εσωκομματικές εξελίξεις».

Ο εν λόγω ισχυρισμός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη. «Αυτά που λες είναι ντροπή. Προσβάλεις όλους τους βουλευτές», είπε και κάλεσε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να πει σε ποιους αναφέρεται. «Δεν κερδίζεις μόνο με κορώνες και κατηγορίες, αλλά με σοβαρό πολιτικό σχέδιο. Χωρίς αυτό θα είμαστε πάντα δεύτεροι», πρόσθεσε.

Ads

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να επιρρίπτει ευθύνες στον Παναγιώτη Σκουρλέτη και για τις επιδώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές, όταν δηλαδή ήταν γραμματέας του κόμματος, λέγοντας πως «πήραμε μόνο πέντε δήμους». Από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πρώτον ότι αυτό είναι ψέμα, καθώς οι συνδυασμοί που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ ανά την επικράτεια και σήμερα ασκούν διοίκηση είναι 55 και όχι 5, ενώ παράλληλα υπενθύμισε τις διαφωνίες που είχε εκφράσει προεκλογικά για την ταυτόχρονη διεξαγωγή δημοτικών εκλογών και ευρωεκλογών.

Αντιπαράθεση υπήρξε και για το ζήτημα του Ελληνικού και τη δημόσια διαφοροποίηση του  Νίκου Φίλη στη στάση που κράτησε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός Παιδείας τόνισε πως δεν υπήρξα κάποια κομματική απόφαση, «δεν συνεδρίασε κανένα όργανο».

«Ο ”πρωινός καφές” δεν είναι όργανο για να αποφασίσει. Από τη στιγμή που δεν υπήρξε κομματική γραμμή έκανα αυτό που πίστευα σωστό», είπε, συμπληρώνοντας μάλιστα πως με την απόφασή του ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε λάθος μήνυμα και απογοήτευσε μερίδα του κόσμου του στα Νότια Προάστια.