Με τους ΑΝΕΛ να διαφωνούν με δύο διατάξεις και τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, να υπεραμύνεται των νέων ρυθμίσεων, κάνοντας λόγο για αναγκαία μεταρρύθμιση στην οποία πρέπει η χώρα να προχωρήσει, άρχισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’.

Ads

Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Νίκος Μαυραγάνης δήλωσε ότι το κόμμα του διαφωνεί με τις διατάξεις που αφορούν στην πρόωρη υπό όρους απόλυση και στην ευνοϊκή επιμέτρηση της εκτιούμενης ποινής, σε συγκεκριμένες κατηγορίες κρατουμένων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι η Ελλάδα τείνει να γίνει η χειρότερη χώρα στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τις συνθήκες κράτησης, τις οποίες χαρακτήρισε δραματικές.

Παράλληλα, επισήμανε ότι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εκκρεμούν ήδη 191 υποθέσεις με κατηγορίες κατά της Ελλάδας για τις άθλιες συνθήκες κράτησης στις φυλακές από τις οποίες κάποιες θα είναι και καταδικαστικές.

Ads

Η συζήτηση συνεχίζεται με τους εισηγητές των κομμάτων.

ΝΔ: Η κυβέρνηση κάνει ρουσφέτια σε τρομοκράτες και εγκληματίες

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού δικαιοσύνης για το νομοσχέδιο που καταργεί τις φυλακές ασφάλειας εξαπέλυσε ο εισηγητής του νομοσχεδίου από την πλευρά της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ.Κικίλιας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως ρουσφέτι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους τρομοκράτες και στους εγκληματίες και ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να το ψηφίσει. Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένη να κάνει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι καθώς αψηφά τις διεθνείς και τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της χώρας, αφήνει τους Πολίτες χωρίς προστασία και ασφάλεια με ποινικούς και τρομοκράτες ελεύθερους.