Ένοχος για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης του Πάνου Καμμένου, κατά συρροή, κρίθηκε ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης και καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας σε φυλάκιση 23 μηνών με τριετή αναστολή. 

Ads

Νωρίτερα ο εισαγγελέας του δικαστηρίου είχε ζητήσει την καταδίκη του εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη, κρίνοντάς τον ένοχο για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης του Πάνου Καμμένου, κατά συρροή.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ προσέφυγε στη Δικαιοσύνη μετά από αναφορές του Γιάννη Κουρτάκη στην ραδιοφωνική εκπομπή του στον «Παραπολιτικά Fm», που συνέδεαν τον γιο του κ. Καμμένου με την ένοπλη βία και την τρομοκρατία.

Κατηγορούμενος ήταν και ο συμπαρουσιαστής της εκπομπής αλλά και διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Παναγιώτης Τζένος. Ωστόσο ο Παναγιώτης Τζένος απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, καθώς ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν συμμετείχε στις συκοφαντίες κατά του Πάνου Καμμένου.

Ads

Όπως τόνισε ο εισαγγελέας για τον Γιάννη Κουρτάκη «τέλεσε την πράξη της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά συρροή καθώς όσα υποστήριξε για τον γιο του Πάνου Καμμένου ήταν ψευδή και στόχο είχαν να βλάψουν τον κ. Καμμένο και τα ανήλικα τέκνα του». Ο εισαγγελέας ζήτησε την καταδίκη του Κουρτάκη τόσο για τη φράση «ξέρω πως τα ‘χεις πάρει και το ξέρεις ότι ξέρω», η οποία «είναι ψευδής και είναι πρόσφορη για να βλάψει τη τιμή και την υπόληψη του πολιτικώς ενάγοντα καθώς τον παρουσιάζει ως πολιτικό που χρηματίζεται». Επιπλέον υπήρξαν αναφορές του Κουρτάκη, που είχαν ως στόχο να βλάψουν τον Πάνο Καμένο, σχετικά με κατανάλωση αλκοόλ.

Για το θέμα των παιδιών του Πάνου Καμμένου, που  ήταν και η βάση της μήνυσης, ο εισαγγελέας τόνισε πως με τα λεγόμενά του ο Γ. Κουρτάκης στοχοποίησε τα παιδιά του κ. Καμμένου, ενώ δεν αποδεικνύεται πως κανένα από αυτά έχει προβεί σε αξιόποινες πράξεις. «Όσα αναφέρθηκαν ήταν ψευδή και πρόσφορα να θίξουν την τιμή και την υπόληψη των ανήλικων τέκνων ή και τον ίδιο τον πολιτικώς ενάγοντα», τόνισε ο εισαγγελέας.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Τζένος υποστήριξε πως στην εκπομπή κάνει «σάτιρα» και πως ο ίδιος δεν συμμετείχε στα όσα έλεγε ο Γιάννης Κουρτάκης. «Πρόκειται για εκπομπή  πολιτικού, σατιρικού λόγου στην οποία μπαίνουν διαφορά ηχητικά που δημιουργούν σάτιρα», είπε και πρόσθεσε πως ο ίδιος σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε στα παιδιά του κ. Καμμένου, αλλά μίλησε για το ταξίδι στις Άλπεις και για ένα διαγωνισμό τάβλι […] Εγώ είμαι υπεύθυνος για όσα λέω», είπε ο Παναγιώτης Τζένος.

Σε ερώτηση του Προέδρου της έδρας για την πιθανότητα οι αναφορές του Κουρτάκη να έγιναν στο πλαίσιο «σάτιρας», ο Πάνος Καμμένος δήλωσε: «Όχι. Εγώ πάντα πάλευα κατά της τρομοκρατίας . Με θίγουν προσωπικά και δημιουργούν πρόβλημα στην καριέρα μου. Οι πρεσβείες τα απομαγνητοφωνούν όλα και κάνουν σχετικά σημειώματα. Δημιουργείται πρόβλημα. Δεν κάνουν σατιρική εκπομπή, δεν είναι η Ελληνοφρένεια. Κάνουν δημοσιογραφική εκπομπή». 

«Ήθελαν να με παρουσιάσουν ως αλκοολικό. Απειλούσαν ότι θα βγάλουν και φωτογραφία με το γιο μου… Αν τον είχε φωτογραφία με μια μολότοφ στο χέρι ή με την Πόλα Ρούπα να το βγάλουν να το δει και ο κόσμος και εγώ έχω την ευθύνη ως πατέρας . Έκαναν τεράστια ζημιά. Το παιδί το στοχοποιούν λόγω του πατέρα του. Πρέπει να σταματήσετε με μια απόφασή σας να ασχολούνται με τα παιδιά. Δεν είμαι κανένας δικομανής που πάω να εισπράξω από τα ΜΜΕ. Όταν μου έχουν ζητήσει συγγνώμη αποσύρω τις αιτιάσεις μου…Το έχουν κάνει και σε άλλους και με τη σύζυγο του Κοντονή και με το γιο του Μπαλτάκου».

Η Έλενα Τζούλη, δικηγόρος και σύζυγος του Πάνου Καμμένου, δήλωσε πως ο εκδότης των Παραπολιτικών, Γιάννης Κουρτάκης, έχει απειλήσει στο παρελθόν τον Πάνο Καμμένο όταν έβγαλε τη λίστα για τις χορηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ σε δημοσιογράφους. «Τον  απείλησε ότι θα κάνει κακό στα παιδιά αν δεν πάρει πίσω τη λίστα», είπε και πρόσθεσε:

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παίζει με τα παιδιά μου. Είναι αδίστακτοι .  Με το μανδύα του δημοσιογράφου εκτελούν συμβόλαια εξόντωσης. Από τις αναφορές τους θίγονται όλα μας τα παιδιά τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα καθώς δέχονται επιθέσεις στο Facebook, στοχοποιούνται. Δεν θέλουν να πάνε σχολείο…  Έχω μεγάλο πρόβλημα στην οικογένεια μου εξαιτίας αυτών των αδίστακτων».

Συνεχίζοντας η Έλενα Τζούλη ζήτησε σε υψηλούς τόνους από τους κατηγορούμενους να φέρουν τα στοιχεία που «αποδεικνύουν» τους ισχυρισμούς τους πως ο γιος της ίδιας και του Πάνου Καμμένου έχει σχέση με την τρομοκρατία.

«Ήρθα εδώ ως μητέρα και περιμένω τα στοιχεία που πολυδιαφήμιζαν για να πουλήσουν τη φυλλάδα σας. Δεν αναφερόταν σε μια αναρχική ιδεολογία αλλά μιλούσε για τον τρομοκράτη γιο του υπουργού, πάρε κόσμε, διάβασε. Στον κόσμο έχει μείνει ότι είχαν στοιχεία και λόγω της μήνυσης δεν τα έβγαλαν. Έχουν τα παιδιά μου μείνει με τη ρετσινιά του τρομοκράτη.  Είναι συκοφαντικό, δυσφημιστικό, εκβιαστικό προκειμένου ο σύζυγός μου να σταματήσει να ασχολείται με το Noor1, το ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλα. Τον ψάχνουν και αφού δεν έχουν βρει τίποτα σε βάρος του, χτυπούν τα παιδιά μας… Δεν σταματάνε είναι αδίστακτοι», τόνισε.

Σημειώνεται, πως ο Πάνος Καμμένος, χτες από το βήμα της Βουλής, όπου συζητήθηκε το πόρισμα της εξεταστικής για τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, ζήτησε να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γιάννη Κουρτάκη. Ο εκδότης των «Παραπολιτικών» στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή είχε υποστηρίξει πως το 1,4 εκ. ευρώ τα οποία έδωσε για να ανοίξει την εφημερίδα, τα είχε συγκεντρώσει από τη δουλειά 18 χρόνων. «Αν μου βρείτε έναν που να έβαλε στην άκρη 1,4 εκ. ευρώ από την δουλειά του να μου το πείτε», είπε.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κατάθεσή του στο δικαστήριο δήλωσε πως «χρησιμοποιούν το μέσο τους ως 45άρι». «Πρόκειται περί συμμορίας που προετοιμάζει τον εκβιασμό και προαναγγέλει το χτύπημα. Είναι συμμορία του εκβιασμού και της απειλής. Το κλειδί του εκβιασμού είναι τα ναρκωτικά. Το Noor1. Το πλοίο που είχε μέσα 3 τόνους ηρωίνη και έχουν βρεθεί οι 2, και ο Κοτσώνης που έχει καταδικαστεί ως εγκέφαλος του φορτίου, έχει άμεση σχέση με τον Κουρτάκη», ανέφερε και συνέχισε:

«Ο Κουρτάκης είναι υπάλληλος του Κοτσώνη στην εταιρία ΜΕΤΡΟΡΑΜΑ. Υπάρχουν τρεις μυστικές καταθέσεις του καπετάνιου του πλοίου στις οποίες κάνει αναφορά για το πώς αγοράστηκαν τα ναρκωτικά και για το ποιος έδωσε τα λεφτά για να περάσει το πλοίο από το Σουέζ. Αυτός είναι ο σκοπός του εκβιασμού! Να σταματήσω να μιλάω για το Noor 1. Έχουν δολοφονηθεί μάρτυρες και προσπαθούν αυτοί εδώ να παίρνουν αναβολές σε όλες τις δίκες, όπως σε αυτήν μπας και φοβηθούμε. Ότι δηλαδή αν συνεχίσω να ασχολούμαι με το Noor 1 που το έφερε το αφεντικό μου, θα σου βγάλω το Σάββατο στο πρωτοσέλιδο ότι ο γιος σου είναι τρομοκράτης».

Μετά από ερώτηση του δικηγόρου του για το αν υπάρχει άλλος πίσω από τον Κουρτάκη στον όμιλο των Παραπολιτικών ο Πάνος Καμμένος απάντησε: «Στο πόρισμα της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ, φέρεται ότι υπάρχει βοήθεια-χρηματοδότηση από τον Μαρινάκη προς τον Κουρτάκη για την εγγύηση του δανείου που πήρε. Αυτή τη μεθοδολογία την έχουν ξανακάνει, το έκαναν και με το γιο του Μπαλτάκου. Χτυπάνε τον πατέρα μέσω του παιδιού. Με υποθέσεις ναρκωτικών συνδέεται και η παράγκα του ποδοσφαίρου».

* Στη φωτογραφία ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης (αριστερά) και ο Διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας Παναγιώτης Τζένος (δεξιά) μαζί με τον συνήγορο τους Μιχάλη Ζαφειρόπουλο (κέντρο)