Σε οκτώ φορές ισόβια, 50 χρόνια πρόσκαιρη κάθειρξη και χρηματική ποινή ύψους 327.000 ευρώ καταδικάστηκε ο λεγόμενος «ψευτογιατρός» Νίκος Κοντοστάθης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για 7 ανθρωποκτονίες και 6 απόπειρες το πρωί της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ads

Πριν τη συγχώνευση των ποινών το δικαστήριο καταδίκασε τον 50χρονο κατηγορούμενο σε ισόβια για κάθε μια από τις επτά ανθρωποκτονίες -ανάμεσά τους δύο ανήλικοι-, σε 12 ετη κάθειρξης για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε ισόβια και 300.000 ευρώ χρηματική ποινή για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε 10 ετη κάθειρξη και 18.000 ευρώ για απάτη, σε ένα έτος φυλάκιση και 2.000 ευρώ για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, σε δύο ετη και 15.000 ευρώ για πλαστογραφία και σε δύο ετη φυλάκισης και 1.000 ευρώ για οπλοκατοχή και σε ποινή φυλάκιση ενός έτους και 1.000 ευρώ χρηματική ποινή για παράνομη κατοχή μνημείου.

Σημειώνεται ότι ο 50χρονος κρίθηκε αθώος για πέντε δολοφονίες και οκτώ απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Σημειώνεται ότι αντιθέτως, αθώοι κρίθηκαν και οι 16 συγκατηγορούμενοι του Νικόλαου Κοντοστάθη. Ανάμεσα στα πρόσωπα αυτά βρίσκονται γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων αλλά και ένας πρώην υπουργός της ΝΔ, γιατρός στο επάγγελμα.

Ads

Σημειώνεται πάντως πάντως πως ο Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε στην πρόταση του να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ισόβια κάθειρξη για κάθε περίπτωση ανθρωποκτονίας που κρίθηκε ένοχος και επιπλέον 12 χρόνια για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά και ισόβια για την διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ επάγγελμα σε ανηλίκους.

«Αυτό που συγκλόνισε την εισαγγελική έδρα ήταν ότι οι πράξεις του στρέφονταν σε βάρος ευάλωτων ανθρώπων, ανθρώπων που υπέφεραν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός.