Την ενοχή του μητροπολίτη Αμβρόσιου και για τις δυο κατηγορίες, δηλαδή ρατσιστικές αναφορές και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου. Ο μητροπολίτης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή.

Ads

Η υπόθεση αφορά στην ανάρτηση του Αμβρόσιου στο ιστολόγιό του με τον τίτλο «Φτύστε τους».

«Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας!», έγραφε μεταξύ άλλων σε κείμενο στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Αμβρόσιος και παρότρυνε το ποίμνιο να φτύσει όποιον ομοφυλόφιλο συναντήσει.

Σύμφωνα με το thebest.gr η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε (μετά από διακοπή) στις 10 το πρωί με την απολογία του κατηγορουμένου, η οποία κράτησε περίπου μιάμιση ώρα. Ακολούθησαν οι αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης και μετά από διακοπή δύο ωρών, το δικαστήριο εκφώνησε την απόφασή του στην κατάμεστη αίθουσα.

Ads

Είχε προηγηθεί αθωωτική πρόταση της Εισαγγελέα της έδρας. Η απόφαση έγινε δεκτή με οργή από μεγάλο μέρος των ακροατών, που φώναξαν «αίσχος» και «πουλημένοι» προς τους δικαστές.