Ενοχλημένη δήλωσε η Σώτη Τριανταφύλλου, συγγραφέας και μια εκ των «58» που υπέγραψαν το κείμενο για τη συνεργασία των κεντροαριστερών δυνάμεων, από το «καπέλωμα» της πρότασης από τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη.

Ads

 
Υπενθυμίζεται πως ο Κ. Σημίτης εξέφρασε την υποστήριξή του στην πρόταση κάνοντας λόγο για μια «σωστή κίνηση που μπορεί να μας βοηθήσει να βγούμε από το αδιέξοδο».
 
Η Σώτη Τριανταφύλλου, μιλώντας στο «Βήμα Fm 99,5», ανέφερε για τη στήριξη Σημίτη πως «βιάστηκε και δεν είχε κανένα λόγο να το κάνει». «Κατά κάποιο τρόπο, χωρίς ίσως να το θέλει, γιατί δεν πιστεύω ότι το έκανε με κάποιο στόχο, μας καπέλωσε κάπως. Δεν ήθελα να συμβεί αυτό», πρόσθεσε. «Από εδώ και πέρα, δεν μπορούμε να εμποδίσουμε κανέναν να την υποστηρίξει. Πράγματι, έσπευσαν να την υποστηρίξουν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σημίτης, αλλά είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αναχαιτίσουμε.
 
Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, είναι κάπως δώρον-άδωρον να μας υποστηρίξουν πολιτικοί τόσο φθαρμένοι από το χρόνο και όσα έχουν ή δεν έχουν προσφέρει. Αλλά είναι και αναπόφευκτο, διότι δεν είμαστε πολιτικοί για να συνεχίσουμε αυτό το πράγμα. Θα χρειαστούμε κάποιους έμπειρους πολιτικούς και μακάρι από τους υπάρχοντες να μας στηρίξουν οι καλύτεροι», σημείωσε και κατέληξε: «Αναπόφευκτο είναι να μας υποστηρίξουν πολιτικοί. Αλλά υπάρχουν διαβαθμίσεις ικανότητας, εντιμότητας, καθαρότητας».