Προθεσμία για να απολογηθούν το ερχόμενο Σάββατο, έλαβαν οι έξι από τους επτά απαγωγείς του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, καθώς ένας εξ αυτών αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη. 

Ads

Οι συλληφθέντες παρουσιάστηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου το απόγευμα της Τρίτης.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι:

-Διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους

Ads

-Απόπειρα εκβίασης από κοινού

-Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

-Διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου

-Εμπρησμός.

Ένας εκ των κατηγορουμένων αρνείται τις κατηγορίες. Ο δικηγόρος του Θωμάς Λεχωβίτης δήλωσε πως ο εντολέας του αρνείται τα πάντα και πως τα «παιδαριώδη στοιχεία», όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος, δεν επαρκούν ώστε να διώκεται για 5 κακουργήματα.

Οι κατηγορούμενοι, μετά την προθεσμία που έλαβαν, οδηγήθηκαν πίσω στα κρατητήρια, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος που παρέμενε έξω από το δικαστήριο ξέσπασε για άλλη μια φορά σε έντονες αποδοκιμασίες.

image

Σημειώνεται ότι παρόμοια υποδοχή από το πλήθος που βρισκόταν έξω από τα δικαστήρια του Ηρακλείου επιφυλάχθηκε στους απαγωγείς και κατά την άφιξη τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο 53χρονος επιχειρηματίας απελευθερώθηκε το πρωί της Δευτέρας μετά από έφοδο της αστυνομίας σε αποθήκη μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κοντά στη γέφυρα Ζουρίδας, σε απόσταση 4 μόλις χλμ.από το Ρέθυμνο.