Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα Παρασκευή ο Γιώργος Πετρακάκος, ο οποίος φέρεται ως ο πιο στενός συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη καθώς και οι υπόλοιποι τρεις που είχαν συλληφθεί χθες στον Βόλο.

Ads

Εκτός από τον Πετρακάκο, ο οποίος φέρεται ότι είχε ληστέψει μαζί με τον Μαζιώτη δύο τράπεζες στην Ακράτα και τα Μέθανα, ενώ είχε σχέσεις και με τον καταζητούμενο Βασιλη Παλαιοκώστα, στα χέρια των αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής έπεσαν ακόμη η σύντροφός του και δύο συνεργοί του.

Σημειώνεται ότι η σύντροφος του Πετρακάκου είναι αδελφή του Τάσου Θεοφίλου, ο οποίος είναι φυλακισμένος για τη φονική ληστεία στην Πάρο το 2012 με θύμα 53χρονο οδηγό ταξί, πρώην γαμπρό της Βίκυς Μοσχολιού.

Oι Aρχές εξετάζουν το ρόλο της 36χρονης στη ληστεία στο »Σωτηρία», ενώ αναμένουν επίσης απάντηση για το εάν το DNA που είχε βρεθεί στη ληστεία των Σπετσών ανήκει στη γυναίκα αυτή.

Ταυτόχρονα, οι Αρχές ερευνούν εάν τα δύο όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι όπου ζούσε ο Πετρακάκος στον Βόλο είχαν χρησιμοποιηθεί στη δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου Καλλιμάνη επίσης στην ίδια περιοχή.

Ads

Η αντιτρομοκρατική ερευνά, εξάλλου, ένα λυόμενο στη Μαγνησία καθώς και μια αγροικία στη Φθιώτιδα, για τον εντοπισμό οπλισμού και άλλων στοιχείων που μπορεί να οδηγήσουν και σε ασύλληπτους συνεργούς του Πετρακάκου.