Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ο 15χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον συνομήλικο φίλο του στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, καθώς και ο πατέρας του στον οποίο ανήκει η καραμπίνα.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι η τραγωδία εκτυλίχθηκε στο σπίτι του 15χρονου φερόμενου δράστη στην Ηλιούπολη στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης όταν ο ίδιος πρότεινε στον φίλο του να του δείξει τα όπλα του πατέρα του. Ωστόσο, στη συνέχεια, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καθώς τα δυο παιδιά επεξεργάζονταν τις δυο καραμπίνες ο 15χρονος πυροβόλησε κατά λάθος τον φίλο του.

Στην αρχή ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ο φίλος του έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά, ωστόσο λίγο αργότερα παραδέχθηκε το γεγονός.

Επί μιάμιση ώρα προσπαθούσαν οι γιατροί στο νοσοκομείο να κρατήσουν στη ζωή τον άτυχο 15χρονο, που έφερε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να επαναφέρουν τον 15χρονο αυτός κατέληξε το μεσημέρι.

Ads

Την ίδια στιγμή, κατασχέθηκαν από την ΕΛΑΣ οι δύο κυνηγετικές καραμπίνες και η μοιραία σφαίρα, ενώ προανάκριση για το θάνατο του 15χρονου διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.