Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι αγρότες. Πάντως η περαιτέρω στάση τους θα κριθεί σε δύο πανελλαδικές συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη σε Τέμπη και Θεσσαλονίκη. 

Ads

Στη συνάντηση της Θεσσαλονίκης αναμένεται να οριστεί και η αντιπροσωπεία η οποία και θα λάβει μέρος στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Οι αγρότες, ωστόσο, είναι διχασμένοι σχετικά με το ραντεβού με τον πρωθυπουργό καθώς κάποιοι θέλουν τη συνάντηση ενώ άλλοι ζητούν απόσυρση του ασφαλιστικού και συζήτηση των πάντων από την αρχή. 

Αποκλεισμοί δρόμων και νέα μπλόκα

Για σήμερα Δευτέρα έχει αποφασιστεί αποκλεισμός του εθνικού οδικού δικτύου από τις 12:00 έως τις 14:00 μετά το μεσημέρι και από τις 07:00 έως τις 09:00 το βράδυ.

Ads

Νέα μπλόκα στήνουν αγρότες σε Κεντρική και Δυτική Ελλάδα. Τα τρακτέρ που είναι παρατεταγμένα σε διάφορα κομβικά σημεία της εθνικής και Εγνατίας οδού, αλλά και στα τελωνεία, υπερβαίνουν πλέον τα 8.000. 

Στο μεταξύ, την Τρίτη οι συντασσόμενοι με την Πρωτοβουλία Αγροτών, που αριθμεί 62 Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό υποκατάστημα του ΟΓΑ στη Θεσσαλονίκη, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας Τάσος Χαλκίδης, μέλος της πρωτοβουλίας και συντονιστής του μπλόκου στην Κουλούρα. 

Παράλληλα, αύριο, αναμένεται να κατευθυνθούν στα «πράσινα φανάρια», τη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία», αγρότες και κτηνοτρόφοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης και του Νομού Χαλκιδικής.