Σε αλλαγές στον τρόπο που θα γίνονται οι περιπολίες στον Έβρο επέφερε οδήγησε η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στρατιώτες, την περασμένη εβδομάδα.

Ads

Οι δύο στρατιώτες που μέχρι σήμερα περιπολούσαν αυξάνονται σε επτά, ενώ, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο, επιπλέον, οι μονάδες έχουν λάβει σαφείς οδηγίες για τους τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση που επιχειρηθεί παρόμοιο περιστατικό.

Τέλος, από το υπουργείο Άμυνας σημειώνουν ότι οι αλλαγές διοικητών των μονάδων στον Έβρο αφορούν προγραμματισμένες κρίσεις του Ελληνικού Στρατού και δεν σχετίζονται με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Πάντως «φουντώνουν» οι φήμες για επίσκεψη κλιμακίου Αμερικανών στρατιωτικών στον Έβρο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το επεισόδιο με τους ‘Ελληνες στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ads

Τοπικά ΜΜΕ δεν απέκλειαν να γίνει συζήτηση για την ύπαρξη αμερικανικής βάσης, ένα σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι και παλαιότερα, αλλά χωρίς να δοθούν περαιτέρω πληροφορίες.