Το πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα θα εφαρμόζεται φέτος μόνο στα δυσπρόσιτα σχολεία. Έτοιμο είναι, ακόμη, το πρόγραμμα για τα σχολεία της χώρας όπου θα λειτουργήσουν εφέτος οι Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας.

Ads

Το τελευταίο εξυπηρετεί στην υποστήριξη παιδιών με αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες, με στόχο την άρση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων και τη διευκόλυνση της πρόσβασης και ένταξης στην εκπαίδευση όσων νέων προέρχονται από διαφορετικά κοινωνικά και πολιτισμικά περιβάλλοντα.

«Το πρόγραμμα στοχεύει στο να ξεπεράσουν οι μαθητές τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην εκπαίδευση για οικονομικούς, κοινωνικούς, πολιτισμικούς λόγους και περιλαμβάνει δημιουργία υποστηρικτικών δράσεων για βελτίωση της μαθητικής επίδοσης στις περιοχές όπου υπάρχει εντοπισμένο πρόβλημα, όπως η λειτουργία τάξεων υποδοχής, τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας, και τμημάτων διδασκαλίας της μητρικής γλώσσας της χώρας προέλευσης των μαθητών», σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, όπου περιλαμβάνεται όλο το πρόγραμμα διδασκαλίας, τα μαθήματα, καθώς και οι δράσεις για τα σχολεία, στα οποία θα εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα.