Εκπνέει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙA 2023 καθώς θα πρέπει να έχει εξοφληθεί έως το τέλος Μαΐου.

Ads

Όσοι έλαβαν το «ραβασάκι» της εφορίας καλούνται να αποφασίσουν αν θα πληρώσουν την πρώτη δόση από τις συνολικά 10 δόσεις μέχρι τις 31 Μαΐου, αν θα αποπληρώσουν εφάπαξ με τη χρήση πιστωτικής κάρτας, ή αν θα κάνουν αίτηση να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση έως 24 δόσεις.

Βήμα-βήμα πώς να τυπώσετε τα εκκαθαριστικά

Το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2023 μπορείτε να το βρείτε στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ. Θα χρειαστείτε τους κωδικούς του Taxisnet για να μπείτε στην εφαρμογή.

Ads
  • Είσοδος στην αρχική σελίδα του myAADE
  • Κλικ στο παράθυρο «Εφαρμογές»
  • Κλικ στην επιλογή «Πολίτες»
  • Κατεβαίνετε στο γράμμα Δ στην επιλογή «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ»
  • Εκεί ανοίγει η σελίδα με τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9.
  • Βάζετε τους κωδικούς taxisnet και μπαίνετε στην εφαρμογή.
  • Επιλέγετε το έτος 2023 και βλέπετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2023.

Πώς πληρώνετε τον ΕΝΦΙΑ 2023 μέσω e-banking

Με τους προσωπικούς κωδικούς σας Taxisnet μπαίνετε στον λογαριασμό σας στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Εκεί έχει αναρτηθεί το ποσό της χρέωσης και η ταυτότητα οφειλής.

Η ταυτότητα έχει έναν κωδικό πληρωμής: Με αυτόν θα πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ εύκολα μέσω web-banking. Απλά αντιγράφετε τον κωδικό πληρωμής στην πλατφόρμα του ebanking της τράπεζάς σας, όπως γίνεται με κάθε πληρωμή στο αντίστοιχο πεδίο.

Φυσικά, υπάρχει και η επιλογή να πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ και στα γκισέ των τραπεζών.

Πάγια ρύθμιση

Οι φορολογούμενοι μπορούν να αποπληρώσουν τον φόρο σε έως 24 έντοκες δόσεις, αν ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση. Σε αυτή την περίπτωση, το επιτόκιο φτάνει στο 5,87%.

Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης και της απαιτούμενης υπεύθυνης δήλωσης γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής του συστήματος Τaxisnet, που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση aade.gr.

Τέλος, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, όσοι δικαιούνται επιστροφή φόρου εισοδήματος, το ποσό που έχουν λαμβάνειν θα συμψηφιστεί με τον ΕΝΦΙΑ.