«Πράσινο φως» για τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής έδωσε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, με το θέμα να πηγαίνει την Τρίτη στην Ολομέλεια, προκειμένου να ψηφιστεί από το σύνολο του Κοινοβουλίου.

Ads

Για την έγκριση της αναστολής απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία επί του συνόλου του σώματος, δηλαδή 151 ψήφοι. Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα εισηγηθεί τη διακοπή χρηματοδότησης, έπειτα από την ψηφοφορία στην οποία υπήρχαν 8 «ναι» και μία αρνητική ψήφος. Κατά ψήφισε μόνο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Π. Ηλιόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Οκτώβριο στην Ολομέλεια της Βουλής υπερψηφίστηκε με 235 «ναι» η τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα που παραβιάζουν τον Ποινικό Κώδικα.

Έτσι, σύμφωνα με τις αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής, η  Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής είναι αυτή που  θα εισηγείται την αναστολή κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα.

Ads

Τρεις προφυλακιστέοι 

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στις ανακρίτριες τρεις φερόμενοι ως μέλη της Χρυσής Αυγής που αντιμετώπιζαν την κατηγορία της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν προσαχθεί και στις ανακριτικές αρχές του Πειραιά για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως για την υπόθεση της αιματηρής επίθεσης μελών της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, κοντά στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, τη νύχτα της 12ης Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, είχαν τραυματιστεί σοβαρά εννέα άτομα μέλη του ΚΚΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου, που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση.

Από τους τρείς κατηγορούμενους ο ένας – τότε- είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, και οι άλλοι δύο είχαν προφυλακιστεί μαζί με τον φερόμενο ως επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Περάματος.

Διαβάστε στο tvxs αναλυτικά για τις συλλήψεις στη ΧΑ