Δολοφονική ενέδρα έστησαν άγνωστοι στον 54χρονο Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο.

Ads

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα zantetimes.gr, τον πυροβόλησαν μέσα σε γραφείο στην πόλη της Ζακύνθου, στη συμβολή των οδών Φιλικών και Κολυβά. Ο Ντίμης Κορφιάτης είχε γλιτώσει από δολοφονική ενέδρα που είχε στηθεί εναντίον του πέρυσι, στην οποία είχε χάσει τη ζωή της η σύζυγός του, Χριστίνα Κλουτσινιώτη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα imerazante.gr, όλα συνέβησαν σε ένα γραφείο πληροφορικής και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, προσήλθε ο 54χρονος προκειμένου να συζητήσει με τους υπεύθυνους την ένταξή του σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Ο δράστης, κατέβηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συνεργός του, άρχισε να πυροβολεί με καλάσνικοφ έξω από την τζαμαρία και τραυμάτισε θανάσιμα τον 54χρονο.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρο, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει τραυματιστεί ελαφρά και ένας από τους ιδιοκτήτες του γραφείου και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε καμένο το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση και εντός βρέθηκε και το καλάσνικοφ. Πηγές από την ΕΛΑΣ εκτιμούν πως οι δράστες ενδεχομένως έχουν ήδη διαφύγει από το νησί, πιθανότατα με κάποιο σκάφος από τη νότια πλευρά της Ζακύνθου, γεγονός που θα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τις έρευνες. 

Αστυνονικοι αναζητούν μαρτυρίες και υλικό από κάμερες ασφαλείας, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται από την Αθήνα και κλιμάκιο του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών.

Το παρελθόν του θύματος

Σημειώνεται πως το θύμα είχε προ τετραετίας βρεθεί κατηγορούμενος στην Πάτρα για συμμετοχή σε υπόθεση ληστειών, διακίνησης όπλων, αλλά και ναρκωτικών, ενώ από το 2004 είχε απασχολήσει την ΕΛΑΣ για πολλές υποθέσεις, ωστόσο είχε απαλλαγεί πολλές φορές από βαριές κατηγορίες. Μάλιστα ο Ντίμης Κορφιάτης είχε κατηγορηθεί, αλλά είχε αθωωθεί, και για την δολοφονία της Βάϊας Ζήση, της ισχυρότερης ιδιοκτήτριας οίκων ανοχής στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια υποστήριζε πως είχε αφήσει πίσω του την παραβατική του δράση και είχε αναπτύξει δραστηριότητες κυρίως στον τουρισμό. 

Επίσης είχε προχωρήσει σε καταγγελίες για τη δράση κυκλωμάτων της νύχτας – κυρίως στη Ζάκυνθο – που εμπλέκονταν σε διακίνηση ναρκωτικών και σε ανθρωποκτονίες, και στα οποία υπήρχε συμμετοχή αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι ήδη έχουν φυλακιστεί. Ακόμη, προ τριών περίπου ετών είχε ενημερώσει την Ελληνική Αστυνομία για ποινικούς που θα προχωρούσαν σε ανατινάξεις ΑΤΜ στη Ζάκυνθο, κάτι που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια όταν έγιναν οι επιθέσεις, όπως ανέφερε σε παλαίοτερο δημοσίευμά τους τα «Νέα». 

Επιπλέον είχε καταθέσει στο δικαστήριο για την υπόθεση της ληστείας με θύμα τον σημερινό Δήμαρχο Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη. Ο 53χρονος γνώριζε λεπτομέρειες για τα άτομα που άρπαξαν από τον κ. Αρετάκη 550.000 ευρώ, την ώρα που εκείνος περπατούσε τον Απρίλιο του 2016 με μία τσάντα γεμάτη λεφτά πηγαίνοντας για κατάθεση στην τράπεζα. Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών είχε κρίνει τότε ένοχο για ηθική αυτουργία αξιωματικό της ΕΛΑΣ, που υπηρετούσε στη Ζάκυνθο και για φυσική αυτουργία έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής. Ο 54χρονος είχε δώσει πολλές πληροφορίες, ενώ κατά την κατάθεσή του ως μάρτυρας ανέφερε πως «φοβάμαι, αλλά έχω οικογένεια και θέλω να καθαρίσει το νησί». 

Πηγή βίντεο: ionian tv / Πηγή Φωτογραφίας: ErmisNews