Δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία σχηματίστηκε σε βάρος γνωστού δικηγόρου της Αθήνας από το τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας της Ομόνοιας, για άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του. Αύριο στις 08.00 θα οδηγηθεί για την απολογία στη 18η τακτική ανακρίτρια. Κρατείται έως τότε στη ΓΑΔΑ.

Ads

Εναντίον του γνωστού ποινικολόγου ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της συζύγου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος άνδρας φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του εχθές το βράδυ, με αποτέλεσμα η γυναίκα να μεταφερθεί συνοδεία του συζύγου της σε γνωστή ιδιωτική κλινική των Αθηνών, όπου εκεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ζευγάρι επέμεινε ότι η γυναίκα είχε ένα ατύχημα, ότι δηλαδή έπεσε από τις σκάλες του σπιτιού, γι αυτό και προκλήθηκαν τα βαριά τραύματά της.

Διαβάστε επίσης: Σύλληψη γνωστού ποινικολόγου για ενδοοικογενειακή βία / Πειθαρχικό έλεγχο ζητά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Ads

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, ο γιατρός που εξέτασε τη γυναίκα δεν δέχθηκε την εκδοχή του ζευγαριού. Επέμεινε ότι η γυναίκα έχει τραυματιστεί σοβαρά και τα τραύματα της προέρχονται από ανθρώπινο χέρι.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, το τμήμα της ενδοοικογενειακής βίας και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα ο γνωστός ποινικολόγος συνελήφθη και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, όπου του ασκήθηκε η ποινική δίωξη.

Η εικόνα, που έδωσε στην κατάθεση του ο γιατρός του νοσοκομείου, που εξέτασε την τραυματισμένη σύζυγο του δικηγόρου, δεν επέτρεψαν στην εισαγγελέα να τον αφήσει ελεύθερο, όπως ζητούσε ο ίδιος όταν οδηγήθηκε ενώπιον του.

Ο γιατρός κατέθεσε πως η δικηγόρος έχει υποστεί πολλά τραύματα τα οποία κάνει μνεία και στην κατάθεσή του και σε ερώτηση του προς 37χρονη αν τα τραύματα τα οποία έχει υποστεί είναι από τον σύζυγό της, εκείνη απάντησε καταφατικά, όμως στην κατάθεση της ανέφερε ότι έπεσε από τα σκαλιά.

Η γυναίκα, η σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου και επίσης γνωστή ποινικολόγος και η ίδια, δεν έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος του συζύγου της μέχρι αυτή την ώρα.

Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικής διάταξης του υπουργείου Δικαιοσύνης, που αντικατέστησε το άρθρο 23 του Νόμου 3500/2006 «περί ενδοοικογενειακής βίας», βάση της οποίας είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν αμέσως στις αρχές περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας όσοι τα διαπιστώνουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους (παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί, γιατροί κ.ά.). Η διάταξη εξασφαλίζει προστασία από κακόβουλες μηνύσεις, δυσμενή μεταχείριση κ.ά., στα εν λόγω πρόσωπα που ανέφεραν στις αρχές περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.