Συνελήφθη γνωστός δικηγόρος έπειτα από αναφορά ότι η σύζυγός του, επίσης δικηγόρος, έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας, γνωστοποιήθηκε την Κυριακή.

Ads

Όπως αναφέρουν οι διαθέσιμες πληροφορίες, η σύζυγος του δικηγόρου, ιδιαίτερα προβεβλημένου σε ΜΜΕ, μετέβη βαριά τραυματισμένη και αιμόφυρτη, μαζί του, τα ξημερώματα της Κυριακής σε νοσοκομείο, όπου φέρεται να είπε στους γιατρούς πως έπεσε από τις σκάλες, όμως, ο γιατρός που την εξέτασε διαπίστωσε ότι η γυναίκα έχει χτυπηθεί άγρια από ανθρώπινο χέρι και μάλιστα σε διάφορα σημεία του σώματος, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί η Αστυνομία.

Στην αναφορά των γιατρών γίνεται λόγος για πολυτραυματία και για χτυπήματα που μακροσκοπικά τουλάχιστον δεν συνάδουν με χτυπήματα από πτώση. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο γιατρός κατέθεσε ότι η γυναίκα παραδέχθηκε κατά την εξέταση ότι ο σύζυγός της την είχε χτυπήσει, αλλά στη συνέχεια ανακάλεσε την δήλωση αυτή ενώπιον της αστυνομίας, ενώ οι δύο δικηγόροι επέμειναν ότι ήταν από πτώση, χωρίς να υποβληθεί μήνυση από κανέναν τους.

Το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης ενημέρωσε το Κέντρο της ΓΑΔΑ και το ζευγάρι μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας του Τμήματος Ομονοίας. Εκεί ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας και ζήτησε να σχηματιστεί δικογραφία.

Ads

Η εικόνα, που έδωσε στην κατάθεση του ο γιατρός του νοσοκομείου, που εξέτασε την τραυματισμένη σύζυγο του δικηγόρου, δεν επέτρεψαν στην εισαγγελέα να τον αφήσει ελεύθερο, όπως ζητούσε ο ίδιος όταν οδηγήθηκε ενώπιον του.

Ο γνωστός ποινικολόγος της Αθήνας κατηγορείται για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Έχει παραπεμφθεί να απολογηθεί σε ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα δεν έχει υποβάλει μήνυση εναντίον του ως τώρα.