Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια.

Ads

Στον ποινικολόγο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος να μην προσεγγίζει τη σύζυγό του.

Η δήλωσή του

«Ομολόγησα την πράξη μου, πραγματικά ζητάω συγνώμη γι’ αυτό το οποίο συνέβη στην σύζυγό μου, την οποία πραγματικά υπεραγαπάω και από τις τρεις κόρες μου» είπε ο ποινικολόγος στις δηλώσεις του αφού απολογήθηκε.

Αναλυτικά:

«Ομολόγησα την πράξη μου, πραγματικά ζητάω συγγνώμη γι’ αυτό το οποίο συνέβη στην σύζυγό μου, την οποία πραγματικά υπεραγαπάω και από τις τρεις κόρες μου.

Ads

Δυστυχώς βρέθηκα σε μία κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό και εγώ ακόμα δεν μπορώ να δώσω εξηγήσεις. Δεν έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου βίαιος, θα κοιτάξω να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια γιατί πραγματικά το λέω, έχω χτίσει μία καριέρα και μία οικογένεια με πάρα πολύ κόπο και από εμένα και από τη σύζυγό μου. Θα αναζητήσω τις ψυχολογικές αιτίες του περιστατικού, δεν είναι κάτι για το οποίο μπορώ να συγχωρέσω τον εαυτό μου.

Να μην βρεθεί κανείς άνθρωπος σε αυτή την κατάσταση. Ζητάω συγγνώμη από όλο τον κόσμο. Πρωτίστως από την Σοφία και τις κόρες μου».

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος άνδρας φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του το βράδυ του Σαββάτου, με αποτέλεσμα η γυναίκα να μεταφερθεί συνοδεία του συζύγου της σε γνωστή ιδιωτική κλινική των Αθηνών, όπου εκεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ζευγάρι επέμεινε ότι η γυναίκα είχε ένα ατύχημα, ότι δηλαδή έπεσε από τις σκάλες του σπιτιού, γι αυτό και προκλήθηκαν τα βαριά τραύματά της.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, ο γιατρός που εξέτασε τη γυναίκα δεν δέχθηκε την εκδοχή του ζευγαριού. Επέμεινε ότι η γυναίκα έχει τραυματιστεί σοβαρά και τα τραύματα της προέρχονται από ανθρώπινο χέρι.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, το τμήμα της ενδοοικογενειακής βίας και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα ο γνωστός ποινικολόγος συνελήφθη και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, όπου του ασκήθηκε η ποινική δίωξη.

Η εικόνα, που έδωσε στην κατάθεση του ο γιατρός του νοσοκομείου, που εξέτασε την τραυματισμένη σύζυγο του δικηγόρου, δεν επέτρεψαν στην εισαγγελέα να τον αφήσει ελεύθερο, όπως ζητούσε ο ίδιος όταν οδηγήθηκε ενώπιον του.

Ο γιατρός κατέθεσε πως η δικηγόρος έχει υποστεί πολλά τραύματα τα οποία κάνει μνεία και στην κατάθεσή του και σε ερώτηση του προς 37χρονη αν τα τραύματα τα οποία έχει υποστεί είναι από τον σύζυγό της, εκείνη απάντησε καταφατικά, όμως στην κατάθεση της ανέφερε ότι έπεσε από τα σκαλιά.

Τι ανέφερε η αστυνομία

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΑΣ σχετικά με τη σύλληψη του γνωστού ποινικολόγου για ενδοοικογενειακή βία, με την κατηγορία σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του, όπου αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με το χρονικό της υπόθεσης, ενώ συμπεριλαμβάνεται και η κατάθεση του γιατρού που εξέτασε την σύζυγο του δικηγόρου.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι στην κατοχή του δικηγόρου βρέθηκαν δύο όπλα που κατείχε νόμιμα, ενώ τονίζεται ότι παρ΄ότι το ζευγάρι αρνείται ότι υπήρχε περιστατικό ξυλοδαρμού η σύζυγος του δέχτηκε να λάβει panic button απο την Αστυνομία για την από εδώ και πέρα προστασία της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Αναφέρεται ότι 03:30 ώρα της 16/6/24, προσήχθη στην υπηρεσία μας στο τμήμα της Ομονοίας, από εποχούμενη περιπολία ο 52χρονος δικηγόρος ύστερα από ένορκη κατάθεση του ιατρού (σ.σ αναφέρονται τα στοιχεία του) ο οποίος ανέφερε ότι η σύζυγος του 37 ετών, έχει υποστεί ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της.

Ειδικότερα την 01:30 ο δικηγόρος μετέφερε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο ύστερα από πτώση της στα σκαλοπάτια όπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς.

Ο γιατρός κατέθεσε πως η δικηγόρος έχει υποστεί πολλά τραύματα τα οποία κάνει μνεία και στην κατάθεσή του και σε ερώτηση του προς 37χρονη αν τα τραύματα τα οποία έχει υποστεί είναι απο τον σύζυγό της, εκείνη απάντησε καταφατικά, όμως στην κατάθεσή της ανέφερε ότι έπεσε από τα σκαλιά στις 16/6/24 και περί ώρα 00:10, πράξεις όπως αυτές ρητά περιγράφονται στην έκθεση εξέτασης μάρτυρα χωρίς όρκο της δικηγόρου στην έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρα του δικηγόρου συζύγου της και του αστυνομικού που επιλήφθηκε του συμβάντος.

Ο δικηγόρος συνελήφθη από αστυνομικούς στο πλαίσιο του αυτοφώρου και θα οδηγηθεί πρωινές ώρες 16/6/24 με το σχηματισθέν σε βάρος του προανακριτικό υλικό ενώπιον του κυρίου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για την αυτόφωρη διαδικασία. Η 37χρονη δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του συζύγου της ενώ ο 52χρονος δικηγόρος δεν αποδέχεται τις σε βάρος του κατηγορίες.

Η 37χρονη δικηγόρος παρότι στην κατάθεσή της αναφέρει ότι ο τραυματισμός της οφείλεται σε «πτώση από σκάλα», φαίνεται να αποδέχτηκε να εγκαταστήσει το “κουμπί πανικού” (panic button).