Χιλιάδες είναι οι καταγγελίες που έγιναν για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Ads

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου, σχεδόν 6 χιλιάδες τέτοιου είδους περιστατικά έχουν καταγγελθεί από τις αρχές του έτους.

«Καμία γυναίκα δεν πρέπει να υπομένει στα χέρια του κακοποιητή της, ούτε να φοβάται να καταγγείλει την ενδοοικογενειακή βία», ανέφερε, για να προσθέσει:

«Με 18 γραφεία αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας σε όλη τη χώρα η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται στο πλευρό των γυναικών που κακοποιούνται και δυστυχώς πολλές φορές διστάζουν να καταγγείλουν τον κακοποιητή τους».

Ads

«Οι γυναίκες που κακοποιούνται δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτός που θα κόψει το νήμα της ζωής τους είναι αυτός που έχει το κλειδί του σπιτιού τους» προειδοποίησε η Σοφία Βαγενά, αστυνομικός ΕΛ.ΑΣ, πρόεδρος Δικαιωμάτων και Ισότητας αστυνομικού προσωπικού ΠΟΑΣΥ.

Όπως τόνισε «πρέπει να καταλάβει η γυναίκα τον κίνδυνο που ενέχει όταν παραμένει στο σπίτι με τον κακοποιητή της. Ο κύκλος της κακοποίησης συνεχώς και θα διευρύνεται». «Από τα πρώτα σημάδια πως θυματοποιείται και γίνεται αποδέκτης λεκτικής, σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης θα πρέπει η γυναίκα να φεύγει και να προχωρά σε καταγγελία» συμπλήρωσε.