Ενδιαφέρον για επενδυτικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα, όπως για το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο εκδήλωσε η κινεζική αντιπροσωπεία, στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, με τον πρόεδρο της ναυτιλιακής εταιρίας Cosco, Γουέι Ζιαφού.

Ads

Όπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Ρέππας, «ενημερώσαμε τον επικεφαλής της ξένης αντιπροσωπείας, για τα προγράμματα τα οποία είναι σε εξέλιξη και συγκεκριμένα για τη δημοπράτηση κατασκευής, διαχείρισης και εκμετάλλευσης του μεγάλου εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η σχετική δημοπράτηση. Η διαδικασία είναι ανοιχτή, διαγωνιστική. Προβλέπεται με σύμβαση παραχώρησης να δοθεί για περίοδο 40 ετών το εμπορευματικό κέντρο, που θα κατασκευαστεί εκεί, σε ιδιώτη επενδυτή».

Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε ότι συζητήθηκαν επίσης το ζήτημα του ελληνικού σιδηροδρόμου και η κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι του Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με τον κ. Ρέππα, η κινέζικη αντιπροσωπεία εκδήλωσε ενδιαφέρον και για τα 3 παραπάνω ζητήματα. «Θα τα αξιολογήσουν, θα τα μελετήσουν, όπως μας είπαν, και σε κάθε περίπτωση δήλωσαν διαθέσιμοι, έτοιμοι να αναλάβουν επενδυτικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα» υπογράμμισε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τον ΟΣΕ, ο Δ. Ρέππας σημείωσε ότι η Cosco είναι ναυτιλιακή εταιρία, δεν είναι σιδηροδρομική εταιρία. «Ασφαλώς, στο σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ, το οποίο προωθούμε, μεταξύ των άλλων, προβλέπουμε τη δυνατότητα σε ιδιώτη επενδυτή να συνεργαστεί με τον ΟΣΕ, να επενδύσει στον ΟΣΕ, ιδίως στην Τραινόσε, στις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές» επεσήμανε ο υπουργός.

Ads