Στον εισαγγελέα υπηρεσίας της Κέρκυρας οδηγήθηκαν σήμερα οι πρώτοι από τους 21 συνολικά βαρυποινίτες κρατουμένους που αποπειράθηκαν να δραπετεύσουν «κινηματογραφικά» από τις φυλακές της Κέρκυρας. Υπενθυμίζεται ότι οι κατάδικοι είχαν σκάψει τούνελ, αλλά στην προσπάθεια τους να διαφύγουν εχθές το πρωί ο σκύλος ενός περαστικού που περνούσε από το σημείο τους «μυρίστηκε».

Ads

Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό εδώ και μήνες βαρυποινίτες φυλακισμένοι της πτέρυγας Ζ’ του σωφρονιστικού καταστήματος Κέρκυρας έσκαβαν ένα τούνελ μήκους περίπου δεκαπέντε μέτρων και βάθους ενός μέτρου, προκειμένου να αποδράσουν από την φυλακή. Οι κρατούμενοι χρησιμοποίησαν αυτοσχέδια σκαπτικά εργαλεία για να ανοίξουν τη στοά, ενώ άγνωστο παραμένει το πως κατάφεραν να κρύψουν το χώμα.

Οι βαρυποινίτες επέλεξαν τη χθεσινή μέρα του Δεκαπεναύγουστου για να πιάσουν στον ύπνο τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Ο πρωινός περίπατος ενός πολίτη στα πέριξ των φυλακών χάλασε όμως τα σχέδια τους. Ο σκύλος άκουσε τους «τυφλοπόντικες» κι άρχισε να γαβγίζει ανήσυχος. Το γεγονός κίνησε την περιέργεια ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου που έσπευσε στο σημείο, μόλις πέντε μέτρα έξω από τον περιμετρικό τοίχο των φυλακών, για να ακούσει ότι κάτι περίεργο συνέβαινε κάτω από την άσφαλτο. Αμέσως σήμανε συναγερμό στις φυλακές.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διερευνά προς κάθε κατεύθυνση και για κάθε τυχόν εμπλεκόμενο τις συνθήκες της απόπειρας απόδρασης στη φυλακή Κέρκυρας και τους λόγους που αυτή δεν έγινε εγκαίρως αντιληπτή, δήλωσε ο υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος, με αφορμή το σχέδιο για την απόδραση.

Ads

Η απόπειρα απόδρασης των φυλακισμένων θυμίζει τη μεγάλη απόδραση των φυλακισμένων, από τις φυλακές της Κέρκυρας τον Μάρτιο του 1996. Τότε 44 κρατούμενοι, στην πλειοψηφία τους Αλβανοί υπήκοοι, εκμεταλλευόμενοι την πολυήμερη εξέγερση των φυλακισμένων που επικρατούσε στο σωφρονιστικό κατάστημα Κέρκυρας, κατάφεραν να αποδράσουν σκάβοντας εκ νέου ένα τούνελ που είχε κατασκευαστεί από τους Άγγλους όταν κατείχαν τα Επτάνησα, μήκους 150 μέτρων.

Φωτογραφίες από το aftoforo.gr:

image

image