Σε «μια νέα αρχή, μια συμμαχία των νέων ανθρώπων, των ενεργών πολιτών, των Ελλήνων που δεν παραδίδονται, που αγωνίζονται, που επιμένουν και που τελικά θα νικήσουν» κάλεσε σήμερα η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, ανακοινώνοντας τη δημιουργία ενός «Ομίλου Προβληματισμού».

Ads

Στην πολιτική της παρέμβαση μέσω της ιστοσελίδας της dorabak.gr, η πρώην βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει πως «η σημερινή κατάσταση μπορεί να αλλάξει, αν υπάρξει ενότητα και συνεργασία όλων, αλλά και αλληλεγγύη, έτσι ώστε να μην οδηγείται η μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη».

Στην ανακοίνωση της ίδρυσης του «Forum για την Ελλάδα», η κ. Μπακογιάννη περιγράφει την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα. Παράλληλα, κάνει την αυτοκριτική της, τονίζοντας πως αναγνωρίζει τα λάθη της και πως ήταν λάθος της που δεν είχε πει πολλά πράγματα με το όνομά τους. «Αναλαμβάνω στο ακέραιο την ευθύνη που μου αναλογεί. Όμως εδώ που βρισκόμαστε τώρα, δεν δικαιούμαι να μένω αμέτοχη. Έμαθα από τα λάθη μου και από τα λάθη των άλλων» δηλώνει η κ. Μπακογιάννη.

Στις 2 το μεσημέρι η κ. Μπακογιάννη, θα συναντηθεί στην Αίγλη του Ζαππείου με τα πενήντα πρώτα στελέχη, που στηρίζουν την προσπάθειά της και προέρχονται από τον επιχειρηματικό κόσμο, τον κόσμο των γραμμάτων και των τεχνών και τις δυνάμεις της αγοράς.

Ads

«Η διαίρεση είναι εχθρός του πολλαπλασιασμού και της πρόσθεσης. Στις εκλογές του Νοεμβρίου θα πρέπει να αθροισθούν όλες οι υγιείς δυνάμεις ώστε να δει η χώρα φως στην άκρη του τούνελ» σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης.