Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε στις 3:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο Κρήτης, μεταξύ 30 οπαδών των ομάδων ΟΦΗ, Ηροδότου και ΠΑΟ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 21χρονος. Όπως ενημέρωσε η αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν έξι συλλήψεις. Πρόκειται για έναν 18χρονο, ένα 19χρονο, δύο 20χρονους και δύο 21χρονους.

Ads

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. οι οπαδοί των δυο ομάδων είχαν δώσει ραντεβού στο συγκεκριμένο σημείο για να «λύσουν τις διαφορές τους». Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκε θανάσιμα ο 20χρονος φίλαθλος, ο οποίος έφερε τραύμα από μαχαίρι στο θώρακα. Επιπλέον, τραυματίστηκαν ακόμη τέσσερα άτομα, δυο εκ των οποίων σοβαρά. Η αστυνομία κάνει λόγο για περίπου 30 άτομα, από τη μία οπαδοί του ΟΦΗ και από την άλλη εκείνοι του Παναθηναϊκού και του Ηρόδοτου, που φορούσαν κράνη και κουκούλες. Η συμπλοκή ήταν άγρια και κατέληξε στο θάνατο του 21χρονου. Οι πρώτες πληροφορίες ότι το θύμα ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού, δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του στο gazzetta.gr, αστυνομικός διευθυντής του Ηρακλείου επιβεβαίωσε ότι στα επεισόδια μεταξύ οπαδών που κόστισαν τη ζωή ενός νέου 21 ετών, εμπλέκονται οπαδοί του Παναθηναϊκού, του ΟΦΗ και του Ηροδότου.

«Υπάρχει ένας νεκρός από τα επεισόδια τα ξημερώματα. Πρόκειται για συμπλοκή οπαδών του Παναθηναϊκού, του ΟΦΗ και του Ηροδότου», ανέφερε στην επικοινωνία του με το gazzetta.gr ο αστυνομικός διευθυντής χωρίς να επιβεβαιώσει ότι ο νεαρός από τα Μάλια που τραυματίστηκε θανάσιμα με μαχαίρι ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού: «Δεν γνωρίζουμε τι ομάδα υποστήριζε ο άτυχος φίλαθλος». Άγνοια δήλωσε και για τα αίτια – αφορμή της αιματηρής συμπλοκής: «Ούτε αυτό το γνωρίζουμε, αλλά όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για προκαθορισμένο ραντεβού», ανέφερε.

Ads

Ήταν η τέταρτη οργανωμένη συμπλοκή μεταξύ οπαδών του ΟΦΗ και του Ηρόδοτου από την αρχή του χρόνου, ενώ ακόμα δύο φορές έχουν συμπλακεί χούλιγκαν του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, μίλησε στον Sentra FM και επιβεβαίωσε ότι στα επεισόδια πήραν μέρος οπαδοί των τριών ομάδων για να συμπληρώσει: “Επιτρέψτε μου να πω ότι αυτός που το έκανε είναι σκληρός εγκληματίας. Αποτελεί μία αδικαιολόγητη ενέργεια. Το θεωρώ απαράδεκτο κάποιες ομάδες ατόμων να δίνουν ραντεβού για να σκοτωθούν. Δεν θεωρώ ότι έχουν σχέση μόνο με το ποδόσφαιρο”.

Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει ο ΣΥΝ

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τις περικοπές στις επιχορηγήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών άσκησε ο ΣΥΝ, με αφορμή τη χθεσινοβραδινή δολοφονία. «Η εντολή της κυβέρνησης του μνημονίου προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για περικοπές κατά 50% και πλέον, της ήδη καρατομημένης επιχορήγησης των αθλητικών ομοσπονδιών για το 2011, αφανίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Αθλητικό Τμήμα του ΣΥΝ.

«Οι διαδοχικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εδώ και χρόνια έχουν επιλέξει τι είδους αθλητισμό θέλουν: τον αθλητισμό της βίας και των νεκρών οπαδών, των μεταλλίων της ντόπας, των κερδών των στημένων πρωταθλημάτων. Έχουν επιλέξει και τους συμμάχους τους ανάμεσα στους εμπόρους του αθλητικού κατεστημένου και κάθε λογής διαπλεκόμενους παράγοντες», προσθέτει και καλεί «τους υγιείς ανθρώπους του ερασιτεχνικού αθλητισμού» να σχηματίσουν μέτωπο αντίστασης στην υποβάθμιση του χώρου.