Σε εξέλιξη είναι έρευνες για τον εντοπισμό χειριστή κανό που εξαφανίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Ποτίδαιας Χαλκιδικής.

Ads

Στις έρευνες συμμετέχουν σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως επίσης ιδιωτικά σκάφη και εθελοντές.

Οι αρχές κινητοποιήθηκαν ύστερα από τηλεφώνημα επαγγελματία ψαρά ότι ο αγνοούμενος βρισκόταν σε δυσχερή θέση.

Στην περιοχή πνέουν ανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ, γεγονός που δυσχεραίνει τις έρευνες.

Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κεντρική Μακεδονία 

Ads

Μικρή ύφεση της κακοκαιρίας σημειώθηκε τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία, ωστόσο οι καταρρακτώδεις βροχές προκαλούν ακόμη προβλήματα. 

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε εκατοντάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, για πτώσεις δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων, καθώς και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία, ενώ κλειστά παραμένουν τα σχολεία σε περιοχές της Βέροιας και της Κατερίνης. 

Επιπλέον, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ύψος του Βαρικού, η κίνηση των οχημάτων εξακολουθεί να διεξάγεται από την αριστερή λωρίδα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, καθώς λιμνάζοντα νερά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα σκεπάζουν τμήμα του οδοστρώματος. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε μέρος του επαρχιακού δικτύου της Κατερίνης προς τα χωριά Βροντού, Καρίτσα, Άγιο Σπυρίδωνα και Κονταριώτισσα.