Δραματικές στιγμές στην Αργολίδα. Tο ρέμα της Πάνιτσας πλημμύρισε με αποτέλεσμα οι αρχές να προχωρήσουν στην εκκένωση του χωριού Νέα Κίος. Η Πυροσβεστική έκανε έκκληση στους κατοίκους να κατευθυνθούν σε υψηλότερα σημεία και να προστατέψουν τα μέλη των οικογενειών τους.

Ads

Παράλληλα, πολλές ήταν οι κλήσεις για τον απεγκλωβισμό οδηγών, καθώς σε η έντονη βροχόπτωση είχε μετατρέψει πολλούς δρόμους σε χειμάρους.

Έκκληση προς τους οδηγούς να αποφεύγουν την κίνηση των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Άργους απηύθυνε προληπτικά η Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου, λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης υδάτων που υφίσταται αυτή.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, τόνισε ότι τα εντονότερα προβλήματα, λόγω πλημμυρών, καταγράφονται στην περιοχή του ‘Αργους και της Νέας Κίου», προσθέτοντας ότι «υπάρχει ακόμα επικινδυνότητα, διότι βρέχει στα βουνά.»

Ads

Οι πλημμύρες, όπως ανέφερε, «προκλήθηκαν από τις μεγάλες ποσότητες του νερού που κατέβασαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τα ποτάμια Ξεριάς και Πάνιτσα», προσθέτοντας ότι «τα είχαμε καθαρίσει πριν από λίγες ημέρες.

Τελικά, συνέχισε, «το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στην εκβολή του ποταμού Ξεριά το αντιμετωπίσαμε με την διοχέτευση του νερού σε γειτονικά χωράφια, ώστε να εκτονωθεί το φαινόμενο».

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αργολίδας, αλλά υπάρχει συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ και συνεργεία εργάζονται και αποκαθιστούν την ηλεκτροδότηση.»

Όσον αφορά στην πληροφορία για αγνοούμενο στην περιοχή της Νέας Κίου, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «δεν υπάρχει θέμα, διότι βρέθηκε άμεσα, καθώς είχε πάει να δει σε ποια κατάσταση ήταν το χωράφι του».

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε έκτακτη σύσκεψη για την εκτίμηση της κατάστασης στο δημαρχείο Άργους.