Ένα ανήλικο αγόρι είναι ο πρώτος νεκρός του προσφυγικού δράματος, στα νερά του Αιγαίου, για το 2016.

Ads

Όπως ανακοίνωσε το λιμενικό, μετά από ένα νέο προσφυγικό ναυάγιο, βορειοανατολικά του Αγαθονησίου, και με τη βοήθεια των ψαράδων εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 39 άνθρωποι, ενώ νεκρό ανασύρθηκε ένα ανήλικό αγόρι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φουσκωτή λέμβος που επέβαιναν οι πρόσφυγες, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, προσέκρουσε σε βράχια. Η σορός του ανήλικου αγοριού εντοπίστηκε στην περιοχή γύρω από το κοντινό Νερονήσι, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο, όπου και αναγνωρίστηκε από τη μητέρα του. Σημειώνεται πως δέκα ακόμη πρόσφυγες που έχρηζαν ιατρικής βοήθειας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Σάμου.

Εν τω μεταξύ, ένα ακόμη προσφυγικό ναυάγιο σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών. Οι αρχές κατάφεραν να διασώσουν όλους τους επιβαίνοντες, συνολικά 56, καθώς μετά από έρευνες εντοπίστηκαν ζωντανοί και οι έξι πρόσφυγες που αγνοούνταν. 

Ads

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο μια ηλικιωμένη πρόσφυγας ξεψύχησε αμέσως μόλις έφτασε στη Λέσβο με βάρκα από τις τουρκικές ακτές. Η 60χρονη γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από σοβαρό καρδιακό νόσημα  και η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε από τις κακές καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με την κακουχία του ταξιδιού.