Τα αποτελέσματα των εκλογών στη Βαυαρία ήρθαν να επιβεβαιώσουν τους φόβους όσων σοσιαλδημοκρατών αντιτάχθηκαν πέρυσι στον «Μεγάλο Συνασπισμό» με τους Χριστιανοδημοκράτες: το άλλοτε κραταιό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα κατέλαβε τη τέταρτη θέση στις χθεσινές εκλογές, με ποσοστό 10% (από 22% στις προηγούμενες). Τις 3 πρώτες θέσεις κατέλαβαν δεξιά και ακροδεξιά κόμματα.

Ads

Στο ντοκιμαντέρ «Ολιγαρχία», ο Γάλλος πολιτικός επιστήμονας Μίκαελ Λεβί ανέλυε πολύ γλαφυρά την ενσωμάτωση της Σοσιαλδημοκρατίας στη συντηρητική παράταξη: «έχουμε ακόμη διαφορετικά κόμματα και ελεύθερες εκλογές στην Ευρώπη, αλλά στη πραγματικότητα έχουμε ένα μόνο κόμμα, που θα ονόμαζα ‘Ενωμένο Κόμμα των Αγορών’. Το κόμμα αυτό έχει διάφορες πτέρυγες. Μια δεξιά, με συντηρητική,  νεοφιλελεύθερη πλατφόρμα και μια κεντροαριστερά, με πιο φιλελεύθερες απόψεις σε ορισμένα κοινωνικά θέματα. Αλλά στα βασικά προβλήματα ακολουθούν την ίδια πολιτική».

Παρότι προσέφερε στη διεθνή πολιτική επιστήμη τον όρο «πασοκοποίηση», το ΠΑΣΟΚ, με την σημερινή μορφή του ΚΙΝΑΛ, έχει αποθεώσει τον τελευταίο καιρό αυτή την προσχώρηση στο κόμμα των νεοφιλελεύθερων αγορών και της εγχώριας ολιγαρχίας. Η καλή «Εφημερίδα των Συντακτών», είχε προχθές την ιδέα να συγκρίνει τις πρόσφατες δηλώσεις και ανακοινώσεις ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό και γίνονται συχνά την ίδια μέρα!

Δηλώσεις Καμμένου στις ΗΠΑ

  • «Η χώρα πρέπει να απαλλαγεί το συντομότερο από αυτό το συνονθύλευμα του κυνισμού και της ανικανότητας που παριστάνει την κυβέρνηση». (Kυρ. Mητσοτάκης 11/10/2018)
  • «O συνεταιρισμός Τσίπρα – Καμμένου βλάπτει τη χώρα, την αξιοπιστία της και τα εθνικά της συμφέροντα. Είναι κατάντια, να φύγουν τώρα». (Φ. Γεννηματά 11/10/2018)

Πτώση τραπεζικών μετοχών

Ads
  • «Εκτός από το πρόβλημα των τραπεζών, το οποίο είναι δεδομένο, υπάρχει και ένα ευρύτερο πρόβλημα που αφορά το ίδιο το πολιτικό ρίσκο της χώρας, το πολιτικό ρίσκο Τσίπρα – Καμμένου». (Κυρ. Μητσοτάκης 8/10/2018)
  • «Η ιδιαίτερα αρνητική για τη χώρα μας εικόνα που διαμορφώνεται στις χρηματαγορές αντικατοπτρίζει την αστάθεια, την αβεβαιότητα, που επικρατεί στην Οικονομία και το έλλειμμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.» (Γ. Κουτσούκος- ΚΙΝΑΛ 8/10/2018)

Καταγγελίες για τη διαχείριση κονδυλίων στο προσφυγικό

  • «Μετά τις αλλεπάλληλες παραιτήσεις και αποπομπές κυβερνητικών αξιωματούχων, τις καταγγελίες τους για αδιαφανείς διαδικασίες και διασπάθιση κοινοτικών πόρων, εγείρεται μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα». (Κ. Καραγκούνης ΝΔ 5/10/2018)
  • «Μείζον θέμα κινδύνου συγκάλυψης του σκανδάλου στη διαχείριση των πόρων για το προσφυγικό. Δεν θα ανεχθούμε την επιχείρηση απαξίωσης και εκφοβισμού όσων τόλμησαν να προβούν σε καταγγελίες. (Θ. Παπαθεοδώρου ΚΙΝΑΛ 5/10/2018)

Εξαγορά εταιρείας ηλεκτρισμού EDS στην ΠΓΔΜ από τη ΔΕΗ

  • «Η μεθόδευση της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα εγείρει πολύ σοβαρά ερωτήματα: Γιατί η ζημιογόνος ΔΕΗ εξαγόρασε την επίσης ζημιογόνο εταιρεία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης των Σκοπίων, με τίμημα 5 εκατομμύρια ευρώ;» (Κ. Σκρέκας ΝΔ (10/10/2018)
  • «Η απόφαση της ΔΕΗ να εξαγοράσει τη σκοπιανή εταιρεία ενέργειας EDS, ιδιοκτησίας του αντιπροέδρου του κ. Ζόραν Ζάεφ, και μάλιστα 2 μόλις μήνες πριν από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, έχει δημιουργήσει σωρεία ερωτημάτων» (Γ. Μανιάτης ΚΙΝΑΛ 6/10/2018)

Νόμος Παρασκευόπουλου

  • «Με τον Νόμο Παρασκευόπουλου αποφυλακίστηκαν περισσότεροι από 10.000 κρατούμενοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ χθες, αντί να τον καταργήσει, ψήφισε την παράτασή του. Είναι αμετανόητοι. (Κυρ. Μητσοτάκης 10/10/2018)
  • «Ο Νόμος Παρασκευόπουλου εντείνει καθημερινά την ανασφάλεια και την ανησυχία των πολιτών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ. ΕΛΛ. επιμένει κόντρα στη λογική και τη θέληση της κοινωνίας στην παράτασή του» (Φ. Γεννηματά 10/10/2018)

Εγκληματικότητα

  • «Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί άναυδη τη ραγδαία έξαρση τόσο της σκληρής εγκληματικότητας όσο και της λεγόμενης μικρής παραβατικότητας» (επερώτηση ΝΔ στη Βουλή 18/9/2018)
  • «Οι πολίτες της χώρας βρίσκονται καθημερινά στο έλεος σκληρών κακοποιών που εισβάλλουν στα σπίτια τους και ληστεύουν, δολοφονούν, τραυματίζουν σωματικά και ψυχικά» (επερώτηση στη Βουλή ΚΙΝΑΛ 10/10/2018)

ΕΡΤ

  • «Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει χρήση κάθε θεσμικού μέσου που διαθέτει προκειμένου να αποτρέψει τη διαρκή διολίσθηση της ΕΡΤ σε ΣΥΡΙΖΑ-CHANNEL» (επερώτηση στη Βουλή 9/10/2018)
  • «Η κατάντια της ΕΡΤ έχει υπεύθυνους. Την κυβέρνηση, τον αρμόδιο υπουργό και τους “πρόθυμους” της Διοίκησης και της παραδιοίκησης, που τη μετατρέπουν σε τυφλό όργανο προπαγάνδας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.» (ανακοίνωση 10/10/2018)

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι υπάρχει παρασκηνιακή συμφωνία, υπό την αιγίδα της οικονομικής ολιγαρχίας,  με βάση την οποία το ΚΙΝΑΛ θα παίξει το ρόλο συνιστώσας, αν η ΝΔ κερδίσει τις επόμενες εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση. Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες καταποντίστηκαν χθες, παρότι τον τελευταίο καιρό ήρθαν σε ανοικτή αντιπαράθεση με τους Χριστιανοδημοκράτες εταίρους τους.  Αν  παρόλα αυτά το ιστορικό γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα δεν μπόρεσε να αποφύγει τη συρρίκνωση, πως το εξασθενημένο ΚΙΝΑΛ θα αποφύγει την εξαφάνιση ταυτιζόμενο και μάλιστα τόσο άγαρμπα με τις θέσεις της δεξιάς;