Ίχνη αποσύνσεθης βρέθηκαν στο χωράφι που ψάχνουν τον μικρό Μπεν, ενώ ένα δέντρο πιθανόν να δώσει τις απαντήσεις που η οικογένεια του μικρού Μπεν που χάθηκε στην Κω, αναζητά εδώ και 25 χρόνια.

Ads

Το νέο στοιχείο που βγαίνει από την τρίτη ημέρα ερευνών είναι μια φωτογραφία του χώρου, που οι Βρετανοί ερευνητές που έχουν μεταβεί στο νησί, πιστεύουν ότι έχει τραβηχτεί δέκα περίπου μέρες  μετά την εξαφάνιση του παιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος κύκλος ερευνών έχει ξεκινήσει από μία μαρτυρία που αναφέρει ότι το παιδί πιθανόν να καταπλακώθηκε από μπουλντόζα, κατά τη διάρκεια εργασιών στο εν λόγω χωράφι.

Οι Βρετανοί μελέτησαν φωτογραφίες των τελευταίων 25 ετών από την αγροικία και διαπίστωσαν ότι το δέντρο δεν βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο πριν την εξαφάνιση του μικρού Μπεν, με αποτέλεσμα να εικάζουν ότι φυτεύτηκε εκεί ίσως για να καλύψει τα ίχνη του.

Ads

Έτσι τις επόμενες μέρες σκοπεύουν να εκριζώσουν κάποια δέντρα, προκειμένου να εξετάσουν κι αυτό το ενδεχόμενο.

Στο μεταξύ, αποδείξεις αποσύνθεσης βρέθηκαν στο σημείο που οι Αρχές ψάχνουν για τον Μπεν Νίνταμ. Οι ειδικοί εξετάζουν αυτά τα ίχνη, ωστόσο ακόμα δεν μπορούν να πουν με σιγουριά ότι είναι από άνθρωπο. Tα δείγματα έχουν ήδη σταλεί στη Μεγάλη Βρετανία και αυτή τη στιγμή εξετάζονται σε ειδικό εργαστήριο στο Αμπερντίν της Σκωτίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προέρχονται από άνθρωπο ή από κάποιο ζώο.