Μονόδρομος φαίνεται η προφυλάκιση του αστυνομικού που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη στις 5 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Ads

Σημειώνεται πως σε βάρος του αστυνομικού, που ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Ωστόσο άμεσα αναμένεται η μετατροπή της κατηγορίας, καθώς ο 16χρονος εξέπνευσε. 

Υπενθυμίζεται πως ο αστυνομικός παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, μετά από διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα σχετικά με το αν θα κριθεί προσωρινά κρατούμενους, περιμένοντας την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

«Μετά την ανακοίνωση του θανάτου και δεδομένου ότι από τον ιατροδικαστή θα προκύψει άμεση σχέση του θανάτου με τον πυροβολισμό, το πιο λογικό από όλα είναι η μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε τετελεσμένη ανθρωποκτονία. Παραμένει ο ενδεχόμενος δόλος, πράγμα που θα έχει σημασία στη δίκη και όχι τώρα», λέει μιλώντας στο tvxs ο δικηγόρος Παναγιώτης Αντωνίου.

Ads

Ο ίδιος σημείωσε ότι «έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανάκρισης και είχαμε ήδη μια διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα σε σχέση με το αν θα πρέπει να έχει ο αστυνομικός βαρύτατους περιοριστικούς όρους ή αν θα πρέπει να τεθεί υπό προσωρινή κράτηση», και εξηγεί πως «όταν δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη και των δύο λειτουργών, τότε εκ του νόμου ο κατηγορούμενος τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό για να αποφασίσει εντός μίας εβδομάδας   το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Χθες έγινε η πρόταση του Εισαγγελέα που ήταν να μετατραπεί ο κατ’ οίκον περιορισμός σε προσωρινή κράτηση».

Αναφορικά με τον χρόνο που αναμένεται η απόφαση ο ίδιος εκτίμησε ότι λόγω κοινωνικών συνθηκών είναι πιθανό κάτι τέτοιο να υπάρξει ακόμα και σήμερα αλλά ακόμα και αν αυτό δεν γίνει, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή το Συμβούλιο θα έχει αποφασίσει.