Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, στην οδό Ιουστινιανού 11, στη Θεσσαλονίκη, στα γραφεία που στεγάζεται η ΚΟΕ, συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς και η πολιτική – πολιτιστική λέσχη Αντίπερα Όχθη.

Ads

Όπως αναφέρει η ΚΟΕ σε ανακοίνωσή της «η φωτιά έγινε αμέσως αντιληπτή από σύμπτωση και αντιμετωπίστηκε, προκαλώντας ζημιές στο διάδρομο και την είσοδο των γραφείων.

«Πρόκειται για μία πολιτική επίθεση. Υπήρχαν και στο παρελθόν τέτοιες επιθέσεις. Πριν από ένα χρόνο είχε γίνει μία αντίστοιχη επίθεση σε ένα άλλο πολιτικό στέκι τη «Σφεντόνα», λίγο αργότερα στα γραφεία του ΣΥΝ και πριν από λίγες ημέρες είχαν ανέβει μέχρι τον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας και έβαλαν γκαζάκια σε ένα στέλεχος του ΠΑΜΕ, στον Σωτήρη Ζαριανόπουλο» δήλωσε στο tvxs.gr ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, μέλος της ΚΟΕ και μέλος της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Δρόμος της Αριστεράς» και πρόσθεσε : «Γενικότερα υπάρχει μία έξαρση το τελευταίο διάστημα περίεργων, παρακρατικών ομάδων. Όσο τα μέτρα γίνονται σκληρότερα και όσο ο κόσμος θα αντιδρά και θα βγαίνει στους δρόμους θα υπάρχουν τέτοιου κινήσεις εκφοβισμού».

Την ώρα της επίθεσης στα γραφεία βρισκόντουσαν τρία μέλη της Συντακτικής Ομάδας της εφημερίδας Δρόμος της Αριστεράς, ανάμεσά τους και ο κριτικός κινηματογράφου Βασίλης Κεχαγιάς.

Ads

«Συνήθως, την ώρα που έγινε η επίθεση, τα γραφεία είναι άδεια και οι δράστες το γνώριζαν αυτό», σημειώνει ο κ. Θεοδωρόπουλος. Την στιγμή που οι εμπρηστές ετοιμάζονταν να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο ο Βασίλης Κεχαγιάς αποχωρούσε από τα γραφεία. Όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του τράπηκαν σε φυγή αφήνοντας, «ανολοκλήρωτο το έργο τους», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΚΟΕ και επισημαίνεται ότι «αν εξελισσόταν κανονικά όλο το σχέδιο της εμπρηστικής επίθεσης, οι συνέπειες θα ήταν πολύ μεγαλύτερες και ίσως να μιλούσαμε τώρα για θύματα», .

«Σε μια περίοδο που η τρομοκρατία της τρόικας και της κυβέρνησης εναντίον της κοινωνίας κλιμακώνεται επικίνδυνα, αυξάνονται και τα περίεργα χτυπήματα παρακρατικών και φασιστικών οργανώσεων. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι το μήνυμα που θέλανε να μας στείλουν το πήραμε και θα το επιστρέψουμε μέσα από τους μεγάλους αγώνες που θα αναπτυχθούν την επόμενη περίοδο», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Δεν πρόκειται να πτοηθούμε από τέτοιου είδους τρομοκρατικές ενέργειες. Εμείς θα είμαστε με τον λαό στους δρόμους. Δεν πρόκειται να μας φοβίσουν», τονίζει ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Η Νεολαία Συνασπισμού με ανακοίνωσή της καταδικάζει την επίθεση και τονίζει : «Σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση και το ΔΝΤ εξαπολύουν μια άνευ όρων επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, η καταστολή από πλευράς κράτους και παρακράτους κλιμακώνεται. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στους συντρόφους της ΚΟE. Απάντηση σε αυτές τις επιθέσεις θα δώσουν τα κοινωνικά κινήματα και οι νεολαιίστικοι αγώνες στον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής του νεοφιλελευθερισμού. Θα μας βρουν απέναντί τους».