Kαταστηματάρχες, έμποροι και επαγγελματίες, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με την επόμενη μέρα μετά την πανδημία, στον Αλέξη Τσίπρα, κατά την περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα (22/01) στο Ίλιον, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «δανειζόμαστε για να πληρώσουμε τα χρεή στο Δημόσιο».

Ads

«Οικονομικά κρατιόμαστε γιατί στηρίζει ο ένας τον άλλο. Με επιστρεπτέα Επιστρεπτέα ενίσχυση 2.000 ευρώ και πληρώνω 2 υπαλλήλους. Το εμπόρευμα αυτό που έχω ποιος θα το πληρώσει», ανέφερε προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος, όλοι οι έμποροι, περιέγραψαν με έντονο τρόπο τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μέσα την πανδημία αφού το lock down  είχε ως αποτέλεσμα ,όπως είπαν, να ρίξει τον τζίρο τους μέχρι και κάτω από το 60%.

Ταυτόχρονα, όπως είπαν, το click away δεν κατάφερε να αντιστρέψει την εικόνα αφού λειτούργησε μόνο για εξειδικευμένες επιχειρήσεις και γενικά για τους μεγάλους στο χώρο του λιανεμπορίου. 

«Επιστρεπτέα πήραμε αλλά τι κάνει; Πήρα 4 χιλιάδες  και έχω τρέχοντα έξοδα 15 χιλιάδες. Έξοδα που τα έκανα τότε που ήμασταν ανοικτοί. Δανειζόμαστε για να πληρώσουμε τα χρέη στο δημόσιο» ανέφερε άλλος ιδιοκτήτης καταστήματος επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να γίνει κάτι για όλους τους επαγγελματίες, με τον κ. Τσίπρα να δηλώνει με τη σειρά του, πως έχει θέσει από την αρχή το θέμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής.

Ads

«Εδώ που φθάσαμε δύο λύσεις υπάρχουν. Η μία η προφανής, είναι να γίνει η επιστρεπτέα να μην είναι επιστρεπτέα. Να μην την ζητήσουν πίσω. Σε όλα τα κράτη της ΕΕ η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα επιδοτήθηκε, διότι έκλεισε εξ ανάγκης δεν έκλεισε από δικό της σφάλμα. Και το άλλο θέμα που που κατά την άποψή μου αφορά όλες τις επιχειρήσεις συνολικά είναι να γίνει μια γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, τουλάχιστον αυτού που δημιουργήθηκε στην πανδημία» τόνισε σχετικά, ο Αλέξης Τσίπρας.

Μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στο Ίλιον περιόδευαν ο Αλέξης Χαρίτσης ,η Έφη Αχτσιόγλου και ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Αλληλέγγυη Πόλη -Συμμαχία για το Ίλιον, Κώστας Κάβουρας.