Σήμερα συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στην 20χρονη Μαριάννα, δόκιμης του Εμπορικού Ναυτικού που έχασε αιφνιδίως τη ζωή της μετά από ταξίδι στην Ινδία.

Ads

Η 20χρονη, η οποία είχε τελειώσει το 1ο έτος στην ακαδημία του Εμπορικού Ναυτικού και ετοιμαζόταν για το 2ο έτος, ασθένησε και μετά από 16 μέρες άφησε την τελευταία της πνοή, την Κυριακή (17/9).

Η 20χρονη ταξίδευε στο πλαίσιο της εκπαίδευσής της και ασθένησε μετά τον απόπλου από λιμάνι της Ινδίας.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αισθάνθηκε αδιαθεσία και επιδεινώθηκε η υγεία της – πιθανότατα από κάποια λοίμωξη ή μικρόβιο. Από Κάιρο διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η υγεία της ενώ αρχικά παρουσίασε βελτίωση και πήγαινε καλύτερα και ήταν έτοιμοι να επιστρέψουν Κω, παρουσιάστηκε ραγδαία επιδείνωση. Τελικά, η κοπέλα κατέληξε το πρωί της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Ads

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, η άτυχη νεαρή ασθένησε ύστερα από τον απόπλου του πλοίου από το λιμάνι Σίκκα της Ινδίας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αποναυτολογηθεί για λόγους υγείας σε λιμάνι του Σουέζ στην Αίγυπτο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο θάνατος της άτυχης κοπέλας οφείλεται σε τσίμπημα εντόμου, πιθανότατα μολυσμένου κουνουπιού, που προκάλεσε λοιμώδη εγκεφαλίτιδα.

Περισσότερο φως ομως στην υπόθεση θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση της σορού της.

Όπως αναφέρει το aegeanews.gr κηδεία της θα τελεστεί την σήμερα στις 5μμ στον Ιερό Ναό Αναλήψεως στο Ζηπάρι.

 

«Ήταν πάρα πολύ χαρούμενη, ήταν το πρώτο της ταξίδι»

 

Μιλώντας στο Mega, φίλη και συνάδελφος της 20χρονης κάνει λόγο για μία κοπέλα με το χαμόγελο στο στόμα.

«Ήταν πάρα πολύ χαρούμενη, ήταν το πρώτο της ταξίδι. Ήταν ένας άνθρωπος με το χαμόγελο στο πρόσωπο, πρόθυμη, ευγενική, της άρεσε πολύ η μαγειρική. Δεν μπορούσε να πει κάποιος άσχημη κουβέντα».

Όπως λέει η συνάδελφός της, «ήταν το όνειρό της να ταξιδεύει, έδωσε δύο φορές Πανελλαδικές μόνο και μόνο για το επάγγελμα αυτό».

Η ίδια συμπληρώνει ότι η 20χρονη ήταν υγιέστατη και δεν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν κανένα πρόβλημα υγείας.