Ένταση επικράτησε το πρωί στο Πολυτεχνείο την ώρα που στο σημείο έφτασε αντιπροσωπεία βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, για να καταθέσει στεφάνι.

Ads

Ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Τόσκας, ο Νίκος Φίλης, ο Παναγιώτης Ρήγας, ο Κώστας Γαβρόγλου, ο Θοδωρής Δρίτσας, ο Νίκος Συρμαλένιος η Αννέτα Καββαδία και η Χαρά Καφαντάρη.

Όταν η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο Πολυτεχνείο, νεαροί που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο τους έφραξαν την είσοδο και δεν τους άφησαν να μπουν στο χώρο. Οι συγκεντρωμένοι προπηλάκισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και άρχισαν αν τους πετούν μπουκάλια με νερό και καφέδες.

Τελικά η αντιπροσωπεία  αποχώρησε.

ΣΥΡΙΖΑ: Η εξέγερση του Νοέμβρη δεν έχει ιδιοκτήτες

Ads

Σε ανακοίνωσή του μετά το περιστατικό το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του παρεμποδίστηκε από το να καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου από αυτόκλητους ιδιοκτήτες του εορτασμού. Παρεμποδίστηκαν στελέχη του αντιδικτατορικού αγώνα και αγωνιστές της Αριστεράς από μια ακραία μειοψηφία που προσπάθησε να καπηλευτεί τον εορτασμό.

Η εξέγερση του Νοέμβρη δεν  έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει στον ελληνικό λαό και την ελληνική νεολαία, εμπνέει και ζει στους αγώνες του σήμερα ενάντια στο φασισμό, στους αγώνες για τη διαρκή διεύρυνση της δημοκρατίας.