Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας, Γ. Κουρής ήταν εκείνος που ζήτησε την έκδοση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ που κατέληξε στο ΤΕΑΔΥ, κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή για την ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της North Asset Management, που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, Γ. Παπαμαρκάκης.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», ο Γ. Κουρής τηλεφώνησε στους υπαλλήλους της αρμόδιας υπηρεσίας Δ23 και ζήτησε να εκδοθεί το συγκεκριμένο ομόλογο. Προηγουμένως, ο κ. Παπαμαρκάκης είχε στείελι e-mail προς τον Χ. Αδαμόπουλο της JPM, με το οποίο ζητούσε τη διαμεσολάβησή του στον τότε γραμματέα του υπουργείου.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, αν δεν είχε γίνει η συνάντηση Αδαμόπουλου-Κουρή, το επίμαχο ομόλογο πιθανότητα δεν θα εκδιδόταν ποτέ.

Να αποσταλούν στις εισαγγελικές αρχές τα πρακτικά της κατάθεσης Παπαμαρκάκη, ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του Γ. Κουρή ζήτησε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ν. Τσούκαλης. Ο κ. Κουρής έχει κληθεί να καταθέσει εντός της εβδομάδας.

Ads