Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς σχετικά με την υπόθεση της αποφυλάκιση Αριστείδη Φλωρού με πλαστά έγγραφα, η οποία ολοκληρώνεται εντός των επόμενων ημερών. Όπως φαίνεται προκύπτει ακόμη κι εμπλοκή δικηγόρων.

Ads

Ήδη το κατώφλι της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς έχουν περάσει γιατροί οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση των πλαστών γνωματεύσεων που περιέχονταν στο φάκελο του Φλώρου. Σημειώνεται πως έχει πραγματοποιηθεί και ΕΔΕ από τον διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», Νίκο Γεωργακούλια, έπειτα από εντολή της 1ης Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Από την εσωτερική έρευνα επιρρίπτονται ευθύνες σε δύο γιατρούς του Ευαγγελισμού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο πόρισμά της, η αποφυλάκιση βασίστηκε σε πλαστά πιστοποιητικά, καθώς η υποτιθέμενη μελέτη ύπνου του Αριστείδη Φλώρου στην πραγματικότητα ανήκε σε άλλον ασθενή, ο οποίος όντως παρουσίαζε αυξημένο αριθμό απνοιών. Παραποιημένη ήταν επίσης η σπιρομέτρηση που είχε προσκομίσει ο Φλώρος, ενώ από όσα αναφέρονται στην ΕΔΕ προκύπτει ότι πλαστογραφήθηκαν και υπογραφές γιατρών του Ευαγγελισμού.

Ερωτήματα όμως γεννώνται και για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε ο ελεγκτικός μηχανισμός του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), καθώς στην περίπτωση του Αριστείδη Φλώρου έγινε δεκτό πιστοποιητικό ιατρού του Ευαγγελισμού σχετικά με υποτιθέμενες κρίσεις επιληψίας του. Με τη μόνη διαφορά ότι ο γιατρός του Ευαγγελισμού χορήγησε το πιστοποιητικό βασιζόμενος σε εξέταση ιδιώτη γιατρού, δίχως να πραγματοποιήσει ο ίδιος τις απαραίτητες εξετάσεις.

Ads