Διακόπτουν από τις 16 Μαΐου τη διενέργεια εξετάσεων με πίστωση στους ασφαλισμένους δέκα Ταμείων που τους οφείλουν χρήματα από το 2010 οι ιδιώτες εργαστηριακοί γιατροί. Την απόφαση έλαβε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), η οποία καλύπτει συνδικαλιστικά τα διαγνωστικά κέντρα, εργαστηριακούς γιατρούς, βιοπαθολόγους, κυτταρολόγους, πυρηνικούς γιατρούς και ακτινολόγους.

Ads

Σύμφωνα με το «Έθνος», οι συμβεβλημένοι γιατροί και τα εργαστήρια αναστέλλουν την επί πιστώσει εφαρμογή των συμβάσεων που έχουν με τους ασφαλιστικούς οργανισμούς οι οποίοι καθυστερούν έως και ένα χρόνο να εξοφλήσουν εξετάσεις των ασφαλισμένων τους. Πρόκειται για τα Ταμεία: ΟΠΑΔ (τομέας ΤΥΔΚΥ), ΟΑΕΕ, ΕΤΑΠ – ΜΜΕ (τομέας ΤΣΕΥΠ), ΕΤΑΑ (τομέας Νομικών και ΤΣΑΥ) και πέντε τομείς του ΤΑΥΕΚΩ (ΤΑΠΟΤΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑ – τραπεζών, ΤΑΠΗΣΑΠ, ΤΑΠΕΤΕ και ΔΕΗ).

500 εκατομμύρια ευρώ για εξόφληση των προμηθευτών νοσοκομείων

Εν τω μεταξύ, πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ που θα επιτρέψουν την εξόφληση των οφειλών προς του προμηθευτές των νοσοκομείων από την αρχή του έτους μέχρι τον Απρίλιο εξασφάλισε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Όπως ανακοινώθηκε χθες τη Θεσσαλονίκη από τον γγ του υπουργείου Υγείας, Ν. Πολύζο, τα 300 εκ. εξασφαλίστηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και τα 200 από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ads