Τη διαφωνία του σχετικά με την ανάγκη άρσης του απορρήτου όσον αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών, σε αντίθεση με την άποψη που είχε εκφράσει μεταξύ άλλων και ο Κώστας Καραμανλής, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στα πλαίσια της Συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

Ads

Ο Κ. Καραμανλής είχε σημειώσει ότι «η επίκληση του απορρήτου σε τετοιες περιπτώσεις, υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης» του δημόσιου βίου, σχετικά με τις παρακολουθήσεις, τονίζοντας πως πρέπει να βγουν «όλα στο φως». Μάλιστα, το γύρο του διαδικτύου κάνει φωτογραφία από τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο, στην οποία φαίνεται να χειροκροτούν όλα τα στελέχη της ΝΔ εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή που στέκεται όρθιος αλλά ακίνητος.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός δέχθηκε σήμερα ερώτηση σχετικά με τις επισημάνσεις συνταγματολόγων, ευρωπαίων αξιωματούχων, αλλά και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, όπως ο Κώστας Καραμανλής, αλλά και του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, περί μη δυνατότητας επίκλησης του απορρήτου στην περίπτωση της παρακολούθησης Ανδρουλάκη.

Ο ίδιος απάντησε σχετικά πως «διαφωνώ με τις απόψεις αυτές. Έχουμε επιχειρηματολογήσει για τη διαφύλαξη του απορρήτου. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι η προστασία του απορρήτου θα πρέπει να αρθεί στη συγκεκριμένη περίπτωση. Καταλαβαίνω απόλυτα την προσπάθεια της αντιπολίτευσης να εργαλειοποιήσει το θέμα. Υπήρχε ένα σφάλμα, μόνος μου το αναγνώρισα. Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχει απόσταση στο να λένε ότι η πολιτική ζωή της χώρας περιστρέφεται γύρω από το θέμα των παρακολουθήσεων».

Ads