Αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη, προσβολή προσωπικότητας, διεκδικεί ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνης, από τα μέλη του Συμβουλίου του Ιδρύματος, με αγωγή που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο. Όπως ανέφερε το όποιο ποσό του επιδικαστεί θα το διαθέσει για τις ανάγκες του πανεπιστημίου.

Ads

Όπως επισημαίνει ο Θ. Πελεγρίνης τα μέλη του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ τον συκοφαντούν με ψεύδη αποδίδοντάς του ευθύνες για τη μη λειτουργία του Πανεπιστημίου λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων.
 
Σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο του ΕΚΠΑ ανέφερε πως «εκτιμά ότι σοβαρότατη ευθύνη έχει ο Πρύτανης του Ιδρύματος που έχει πλήρως, εκ του νόμου, την αρμοδιότητα της διοίκησής του» και απαριθμούσε αυτές τις ευθύνες. Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συμβουλίου:
 

 

 
Όπως αναφέρει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, το Συμβούλιο τον στοχοποίησε με αποτέλεσμα να διαταχθεί σε βάρος του δικαστική έρευνα για το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος.
 
«Ισχυρίστηκαν σε βάρος μου αναληθείς ισχυρισμούς, πρoσέβαλαν βαρύτατα τηv πρoσωπική και επαγγελματική μoυ αξιoπρέπεια και εvτιμότητα και τηv επάρκεια πρoς άσκηση τωv υπηρεσιακώv μoυ καθηκόvτωv και συvακόλoυθα τηv πρoσωπικότητά μoυ, καθ’ όσov με εvεφάvισαν ως πρύτανη, που παρανομεί, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, ώστε να είναι απαραίτητη και η διερεύνηση των πράξεών μου από δημόσιες Αρχές», αναφέρει.
 

Ads