Στήνονται εμβολιαστικά κέντρα για υπερηλίκους στα νοσοκομεία παίδων Πεντέλης και «Αγλαΐα Κυριάκου», όπου τους εμβολιασμούς θα κάνουν οι παιδίατροι, αφήνοντας έκπληκτους τους γιατρούς. Αυτό καταγγέλλει ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου, με αναρτήσεις του στο twitter, κρίνοντας χαρακτηριστικά την κατάσταση ως «ό,τι να΄ναι». 

Ads

Παράλληλα, γενικότερα, έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί σχετικά με τον σχεδιασμό των εμβολιασμών, τόσο για τη λειτουργία της περίφημης πλατφόρμας, όσο και για την οργάνωση της διαδικασίας.

Πιο συγκεκριμένα, ηλικιωμένοι καταγγέλλουν ότι σε πολλές περιπτώσεις τους ζητείται να διανύσουν χιλιόμετρα προκειμένου να εμβολιαστούν.

Μερικά τέτοια παραδείγματα ακούστηκαν σε χθεσινή (13/1) πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, όπου σε ενδιαφερόμενο από τη Σύρο έκλεισαν ραντεβού να εμβολιαστεί στη Σαντορίνη με δεύτερη εναλλακτική πρόταση τη Νάξο.

Ads

Παράλληλα, καταγράφεται και η περίπτωση ηλικιωμένου από την Κω, όπου του έκλεισαν ραντεβού σε εμβολιαστικό κέντρο στη Ρόδο, αλλά και μίας άλλης περίπτωσης από Ναύπακτο που είδε να κλείνεται ραντεβού εμβολιασμού στον Βόλο.

Τέλος, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί ο τρόπος εμβολιασμού της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, όπου υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι ταλαιπωρούνται απο κινητικά προβλήματα, αλλά και ο εμβολιασμος στα μακρινά νησιά.

Οι αναρτήσεις του Πάνου Παπανικολάου: