Για καθυστερήσεις στην καταβολή συντάξεων σε 15 περιοχές κάνουν λόγο τα ΕΛΤΑ δέκα μέρες μετά τη σχετική κυβερνοεπιθέση, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους συνταξιούχους. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απευθύνει κάλεσμα στην κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να φροντίσει να καταβληθούν άμεσα οι συντάξεις στους χιλιάδες συνταξιούχους που τις λαμβάνουν μέσω ΕΛΤΑ.

Ads

Συγκεκριμένα, τα ΕΛΤΑ αναφέρουν ότι κατόπιν ειδοποίησης που έλαβαν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αναφορικά με τεχνική βλάβη στο περιβάλλον υποστήριξης των μηχανογραφικών εφαρμογών γραφείων παρακαταθηκών στην περιφέρεια, σημειώθηκε καθυστέρηση στην προώθηση προς τα ΕΛΤΑ των αιτηθέντων χρηματικών ποσών συντάξεων για 15 περιοχές της χώρας η οποία καθυστέρηση ενδέχεται να έχει ως επίπτωση την χρονική καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων.

Οι περιοχές που πιθανόν να επηρεαστούν είναι: Άρτα, Έδεσσα, Καβάλα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Καρπενήσι, Κιλκίς, Κοζάνη, Κόρινθος, Λάρισα, Μεσολόγγι, Πρέβεζα, Σύρος, Τρίκαλα και Χαλκίδα.

«Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία και η απόγνωση των συνταξιούχων»

Ads

«Μόλις δέκα μέρες μετά την “κυβερνοεπίθεση”, τα ΕΛΤΑ προειδοποιούν τώρα για καθυστερήσεις στην καταβολή συντάξεων σε 16 περιοχές της χώρα, εξαιτίας τεχνικής βλάβης στο περιβάλλον υποστήριξης των μηχανογραφικών εφαρμογών γραφείων παρακαταθηκών στην περιφέρεια» τονίζουν σε κοινή τους δήλωση Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Μάριος Κάτσης.

«Είχαμε εγκαίρως εκφράσει την ανησυχία μας και προειδοποιήσει με ερώτησή μας στη Βουλή ότι μπορεί να υπάρξουν επιπτώσεις και καθυστερήσεις στην καταβολή των συντάξεων.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για το «επιτελικό κράτος» της ΝΔ που μάλιστα επαίρεται για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών. Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να φροντίσει να καταβληθούν άμεσα οι συντάξεις στους χιλιάδες συνταξιούχους που τις λαμβάνουν μέσω ΕΛΤΑ» υπογραμμίζει η τομεάρχης Eργασίας και Kοινωνικών Yποθέσεων και ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.