Οι εξαγωγές σε Τρόφιμα και Ποτά το 11μηνο του 2010 συνέβαλλαν κατά 21,6% στο σύνολο των ελληνικών εξαγωγών, όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στατιστικών δεδομένων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ) από τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) Α.Ε.

Ads

Η αξία τους ανέρχεται σε 3.096,4 εκατ. ευρώ και αυξήθηκαν κατά 4,6% το 11μηνο 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009.

Τα κυριότερα εξαγόμενα προϊόντα είναι:

-φρούτα και καρποί νωπά ή αποξηραμένα, τα οποία εμφανίζουν αύξηση κατά 0,7% και ανέρχονται σε 542,5 εκατ. ευρώ
-ψάρια νωπά ή κατεψυγμένα, τα οποία εμφανίζουν αύξηση κατά 11,0% και ανέρχονται σε 425,9 εκατ. ευρώ,
-λαχανικά παρασκευασμένα ή διατηρημένα, τα οποία εμφανίζουν αύξηση κατά 19,8% και ανέρχονται σε 362,8 εκατ. ευρώ,
-φρούτα παρασκευασμένα ή διατηρημένα, τα οποία εμφανίζουν αύξηση κατά 8,4% και ανέρχονται σε 297,3 εκατ. ευρώ,
-τυρί και πηγμένο γάλα για τυρί, το οποίο εμφανίζει αύξηση κατά 7,4% και ανέρχεται σε 203,9 εκατ. ευρώ, και
-διάφορα παρασκευάσματα διατροφής τα οποία εμφανίζουν αύξηση κατά 25,9% και ανέρχονται σε 137,7 εκατ. ευρώ.

Ads