Με την υπογραφή Διμερών Συμφωνιών από τον υπουργό Εξωτερικών των Εμιράτων Αμπντάλα μπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάν  και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ολοκληρώθηκε η 2 Μικτή Διυπουργική Επιτροπή Συνεργασίας Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης.

Ads

Σε επιχειρηματικό επίπεδο υπεγράφησαν δύο συμφωνίες:

  • Συμφωνία Συνεργασίας για την Ανάπτυξη και τη διαχείριση του «Ελληνικού» ανάμεσα στη Lamda Development- Όμιλος Λάτση και την εταιρεία Al Maabar.

  • Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας ανάμεσα στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και την Κρατική Εταιρεία Ενέργειας του Αμπού Ντάμπι TAQA.

    Ads

Ο υπουργός Εξωτερικών των Εμιράτων, σεΐχης Αμπντάλα μπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάν, έκανε λόγο για έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον των Εμιράτων για την Ελλάδα ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Ελληνικό και στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Χαρακτήρισε το Ελληνικό μια από τις καλύτερες τοποθεσίες στη Μεσόγειο, όπου η επένδυση, όπως σημείωσε, αναμένεται να φθάσει τα 7 δισ. ευρώ.

«Σας υποδέχεται η Ελλάδα που βγαίνει από την κρίση. Η Ελλάδα που βγαίνει από το μνημόνιο. Η Ελλάδα που επιστρέφει στην κανονικότητα μιας ισότιμης χώρας- μέλους της ΕΕ και της ευρωζώνης. Η Ελλάδα, η οποία ξεπέρασε το δημοσιονομικό πρόβλημα και εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα και βιώσιμα δημοσιονομικά στοιχεία. Η Ελλάδα που γυρίζει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος απευθυνόμενος στον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Επενδυτικές ευκαιρίες στον τουρισμό

Στο μεταξύ, στα μεγάλα τουριστικά έργα που προωθούνται στη χώρα αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Ευρώπη και Αραβικός Κόσμος», που διοργανώνει το περιοδικό Economist.

«Ο τουρισμός, τα μεγάλα έργα υποδομής, η ενέργεια, οι  αεροπορικές  μεταφορές, η ναυτιλία, παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους υποψήφιους επενδυτές», σημείωσε η Ολ. Κεφαλογιάννη, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα, όπως κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ προσφέρει συγκεκριμένες εγγυήσεις σε σχέση με το επενδυτικό περιβάλλον.