Την αμερικανική δυσαρέσκεια σχετικά το σχέδιο να περάσει το ρώσικο φυσικό αέριο από την Ελλάδα μέσω του αγωγού Greek Stream, ανταπέδωσε το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, ο συντονιστής του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις Έιμος Χόχσταϊν στο 31ο συνέδριο της παγκυπριακής οργάνωσης ΠΣΕΚΑ, αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, τόνισε ότι αν προχωρήσει ο Greek Stream, ο οποίος σχεδιάζεται να μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της χώρα μας, η Ελλάδα θα γίνει μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης.

Για ανεπίτρεπτη επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας έκαναν λόγο κύκλοι του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπογραμμίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει με βάση το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον του ελληνικού λαού».

Οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου σημείωσαν πως ενδεχόμενη διέλευση αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο από το ελληνικό έδαφος θα υποβοηθήσει τη διαφοροποίηση των δρόμων μεταφοράς του φυσικού αερίου, ενώ θα συμβάλει στη συνεργασία και στην ενεργειακή ασφάλεια όλων των ευρωπαϊκών χωρών.

Ads