Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ σκόρπισε «θλίψη» και στα ελληνικά MME, κυρίως στα φιλοκυβερνητικά, που της «αφιερώνουν» τα πρωτοσέλιδά τους με πλήθος σχετικών δημοσιευμάτων.

Ads

Αντίθετα, φαίνεται πως έμειναν ασυγκίνητα από τις νέες αποκαλύψεις αναφορικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων που συγκλονίζει την ελληνική πολιτική και απασχολεί τον διεθνή Τύπο.

Ηνέα καταγγελία-βόμβα του πρώην υπουργού και τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, για παρακολούθηση και του δικού του κινητού μέσω Predator, συναντάται στα ψιλά των περισσότερων ενημερωτικών ιστοσελίδων, κοινώς είναι «θαμμένη».

Μάλιστα, η είδηση «θάφτηκε» ακόμη και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, με μια δηκτική ανάρτησή του στο Twitter, καλεί τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή του ΑΠΕ ΜΠΕ, να αλλάξει επάγγελμα και «να ακολουθήσει μια λαμπρή καριέρα στις οικοδομικές εργασίες και στο μπάζωμα».

Ads

Την ίδια ώρα, που το Reuters, λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστή η είδηση, φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ με τίτλο «Ακόμη ένας Έλληνας βουλευτής κατέθεσε καταγγελία για απόπειρα παγίδευσης του κινητού του», που ακόμη και το δίκτυο Euractiv, τρολάρει την ελληνική κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών, αναρτώντας σατιρικό βίντεο στην πλατφόρμα TikTok, στα ελληνικά κυρίαρχα ΜΜΕ, είναι μια μέρα θλιβερή… Πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ. Τελεία.

Ενδεικτικά πρωτοσέλιδα… 

image 

image 

image 

image 

image 

image 

image