Έλληνας οικονομολόγος εμφανιζόταν σε δεκάδες επενδυτές ως εκπρόσωπος επενδυτικής εταιρείας με έδρα τις ΗΠΑ. Ύστερα από έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που έγινε μετά από καταγγελία ελληνικής τράπεζας, αποδείχτηκε ότι η εταιρεία την οποία εκπροσωπούσε δεν κατέχει άδεια παροχής επενδυτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, ενώ δεν περιλαμβάνεται και στο Μητρώο της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ads

Τράπεζα κατήγγειλε ότι πραγματοποιούνταν καταθέσεις μεγάλων ποσών από επενδυτές στο λογαριασμό του οικονομολόγου που τους υποσχόταν υψηλές αποδόσεις. Τα στοιχεία της εταιρείας και το όνομα του οικονομολόγου δεν έγιναν γνωστά από το υπουργείο Οικονομικών.

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ερευνά τους λογαριασμούς που διατηρεί από κοινού με τη σύζυγό του ο οικονομολόγος στις ελληνικές τράπεζες. Μόνο σε έναν από τους λογαριασμούς αυτούς έχουν δεσμευτεί ποσά που ανέρχονται σε 15 εκατ. ευρώ και 11 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με την έρευνα τα χρήματα που είχαν κατατεθεί στον συγκεκριμένο λογαριασμό αρχικά εκταμιεύτηκαν ως μετρητά και κατόπιν πιστώθηκαν στον προσωπικό λογαριασμό του Έλληνα υπευθύνου της εταιρείας.