Έληξε η συμβολική κατάληψη στο ρ/σ «Κανάλι Ένα» του Πειραιά, από εργαζομένους του δήμου, μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς ύστερα από συνομιλίες συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί ραδιοφωνική εκπομπή όπου θα προσκληθούν να αναλύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας στο δήμο Πειραιά.

Ads

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν «προσβλητικά-συκοφαντικά» σχόλια από δημοσιογράφο του σταθμού, στην εκπομπή του οποίου επιθυμούσαν να μιλήσουν.

Μικρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν κατά την είσοδο των εργαζομένων στον σταθμό.

To Γραφείο Τύπου του Δήμου Πειραιά εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό:

Ads

«Μια μικρή ομάδα τραμπούκων, με το μανδύα συνδικαλιστών, επιτέθηκε σήμερα στα γραφεία του Καναλιού-1. Στόχος να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν την ελεύθερη φωνή του ραδιοφώνου. Να επιτεθούν σε εργαζόμενους, να προκαλέσουν φθορές. Τέτοιες αντιδημοκρατικές και φασιστικές ενέργειες, καταδικάζονται όχι μόνο από τον πειραϊκό λαό, αλλά απ΄ όλους τους δημοκρατικά σκεπτόμενους πολίτες. Η βία και η τρομοκρατία δεν είναι ανεκτή στις δημοκρατικές κοινωνίες. Το Κανάλι-1 και όλοι οι εργαζόμενοι του θα συνεχίσουν να ασκούν το λειτούργημά τους, θα συνεχίζουν τους αγώνες τους προασπίζοντας την ελευθεροτυπία και το δικαίωμα στην ελευθερία λόγου και έκφρασης. Είμαστε δίπλα τους καταδικάζοντας τέτοιες περιθωριακές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές».