Αποχώρησαν από το κτίριο της Νομικής Σχολής Αθήνας οι αντιεξουσιαστές που πραγματοποιούσαν κατάληψη από την περασμένη Παρασκευή. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απομακρύνθηκαν από το σημείο. 

Ads

Η λύση δόθηκε έπειτα από διαβουλεύσεις του πρύτανη του ΕΚΠΑ και των φοιτητικών συλλόγων με τους αντιεξουσιαστές και τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε επέμβαση.

Η πολυήμερη κατάληψη της Σχολής προκάλεσε νωρίτερα την εκ νέου παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος επανέλαβε, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι η Εισαγγελία από την Κυριακή έχει ζητήσει από την Αστυνομία «τη λήψη μέριμνας» για την αποτροπή νέων επεισοδίων.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν και οκτώ προσαγωγές ατόμων, τα οποία είχαν αναρτήσει πανό έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, με το οποίο διαμαρτύρονταν για τις φυλακές τύπου Γ’ , εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους απεργούς πείνας που είναι καταδικασμένοι για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Ads

Οι καταληψίες της Νομικής ζητούσαν μεταξύ άλλων την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και των συγγενών κρατουμένων της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», την κατάργηση των «αντιτρομοκρατικών» νόμων, αλλά και των φυλακών τύπου Γ’.